Sarah van Buren wint Young Lady Business Academy (Finale editie 5 en 6)

Sarah van Buren wint Young Lady Business Academy (Finale editie 5 en 6)

Vrouwelijk talent komt in grote aantallen bovendrijven en is ongeduldig.


YLBA groeit onstuimig in 2020

In het coronajaar 2020 is eens te meer gebleken dat jong, vrouwelijk talent zich – net als de Academy zèlf – door niets laat tegenhouden. Massaler dan ooit gaven ze zich op voor de Young Lady Business Academy, die dit jaar vanwege de grote belangstelling maar liefst twee keer werd gehouden, de 5.0 en de 6.0-versie; allebei geheel digitaal en met maar liefst 200 deelnemers. Als we er vanuit gaan dat corona een overlevingstest is voor bedrijven en organisaties, heeft YLBA getoond te floreren onder de onvoorziene omstandigheden.

‘Nederland, een speelveld vol kansen’

Tot de meest opvallende YLBA-trends in het afgelopen jaar behoorde niet alleen de sterk groeiende belangstelling, maar ook de steeds hogere kwaliteit van de deelnemers en de enorme ‘fighting spirit’ die ze toonden. Doets: ‘Zeker bij het toenemend percentage deelnemers met een migratieachtergrond zie je een waanzinnige “power” om te slagen. Voor hen is Nederland zowel een machtig speelveld vol kansen, maar ook nog vaak een gesloten bolwerk waar ze hun plek moeten veroveren. Als ik dan zie met wat voor ongekende vastberadenheid en energie ze zichzelf inzetten voor hun familie, opleiding en toekomstdromen, raak ik meer en meer overtuigd dat zij, met hun kracht en praktische instelling, aan invloed gaan winnen. Die opmars stimuleer ik van harte.’

Internationale topposities

Naast de drang grote problemen te helpen oplossen, viel op dat steeds meer Young Ladies durven uit te komen voor hun ambitie een toppositie te bekleden in de internationale politiek. Of het nu in de rol van diplomaat is, van minister of leidinggevende bij mondiale organisaties als de WHO of de VN: ze rusten ogenschijnlijk niet voordat ze het gevoel hebben van betekenis te kunnen zijn voor de wereld. Doets: ‘Van hoe snel deze vrouwen dingen oppikken, doorgronden en vertalen naar onmiddellijke actie, word ik heel blij. Soms kan ik ze zelf nauwelijks bijbenen.’      


Bekendmaking van de winnares door Elske Doets.

Alle winnaars op een rijtje

 • 1e prijs, een stage van 3 maanden in de USA gefaciliteerd door Elske Doets en de NAF (Netherland-America Foundation). Sarah van Buren (24) is klimaatactiviste en heeft de ambitie executive director van Greenpeace te worden.
 • 2e prijs, Isabela Antonyan (23) heeft de ambitie managing director bij een Investment Bank in London City te worden en te strijden voor een meer duurzame wereld met gelijkere kansen voor iedereen.
 • 3e prijs, Paula Swinkels (23) is ondernemer en docent wiskunde. Met haar Goldbach Academie wil Paula onder meer via een hypnosemethode de concentratie in het onderwijs sterk verbeteren.

Get Started Beurzen van het Erasmus Centre for Entrepreneurship

 • Rabia Kechouh(20) is een start-up ondernemer die aantrekkelijke en voedzame snacks op de markt gaat brengen, die mensen met overgewicht kan helpen.
 • Maureen de Vries (25), eveneens een start up ondernemer die een aantrekkelijke onderbroekenlijn op de markt gaat brengen. Deze lijn is voor alle typen vrouwen en zorgt ervoor dat menstruatie en incontinentie wordt ‘opgelost’ via wasbare bamboestof.

Summer School voor innovatieve familiebedrijven van de Hogeschool Utrecht

Alina Ermakova (22) heeft samen met haar moeder een taalschool. Via een nieuwe, digitale leermethode wil ze immigranten zo snel mogelijk op weg helpen de taal van hun nieuwe land te beheersen.


Politiek kennismakingstraject in Den Haag

 • Tahmena Jamshidyar (18) wil voorzitter van Wereldgezondheidsorganisatie WHO worden.
 • Judith te Selle (23) wil Secretaris Generaal van de VN worden en op die stoel echt verschil gaan maken op klimaatgebied.
 • Farhad Askarzada (19) wil diplomaat worden en zich inzetten voor de opbouw van Afghanistan.
 • Laura Nijssen (22) wil diplomaat worden om zich in te zetten voor het klimaat.
 • Scarlett Karoleva (24) wil een functie bekleden bij de VN op gebied van vrouwenrechten.
 • Celine Hazeleger (23) aast erop diplomaat te worden en voor vrouwenrechten te vechten.
 • Sophie Moens (23) wil minister van Buitenlandse Zaken worden.

Interview aanvragen en meer info

Young Lady Business Academy

Voor interview aanvragen:
Jan-Kees Emmer, Trusted Media
T: +31 (0)6 53547713
E: emmer@trustedmedia.nl