Title Image

Overzicht Masterclasses

Tijdens de YLBA doen we er alles aan om de rem op je talenten en ambities weg te halen. Je het lef te geven onverschrokken, dus zonder enige excuses, voor je ambities uit te komen. Die rem komt vaak vanuit je omgeving of (onbewust) verwachtingspatroon, maar soms ben je zèlf die rem. Bijvoorbeeld omdat je te perfectionistisch bent of bang om te falen. Of omdat er zoveel keuzemogelijkheden zijn dat je niet durft te kiezen. Met een diverse mix van 18 tot 20 rolmodellen gaan wij je helpen reuzestappen te maken in het bepalen van je richting. Je leert van inspirerende vrouwen én mannen hoe zij hun carrière succesvol hebben vormgegeven, maar ook van hun grootste leermomenten. Ieder uniek rolmodel helpt je daarnaast met een specifieke masterclass vanuit eigen vakgebied of algemene ervaring – met het ontwikkelen van cruciale skills die je écht helpen om je droom te bereiken.

Op deze pagina verschijnt (ongeveer 1 maand voorafgaand aan de Academy week) het programma van de eerstvolgende editie. Hoewel een aantal rolmodellen en masterclasses (bijna) iedere editie terugkeren, wordt het programma ook voorzien van ‘nieuwe’ rolmodellen – en daarmee telkens opnieuw uitgevonden. Om je een indicatie te geven van wat je ongeveer kunt verwachten vindt je tot die tijd een overzicht van het programma en de masterclasses van de laatste editie.

Programma & Tijden editie 13 

24 t/m 28 juni 2024

Dotslash startup hub, eventspace

Europalaan 100, 3526 KS Utrecht

LIVE Masterclasses Academy week YLBA 13

Een korte beschrijving van de vraag waarbij de betreffende Masterclass jou kan helpen.

Hoe zorg je dat een onderhandeling altijd met winst wordt afgesloten, zowel zakelijk als privé?
Blache Voorneman & Maarten van Rossum strategisch adviseurs van &FLUENCE, en adviseurs aan het Cambridge Onderhandelaars Instituut leren je vanuit positief gedachtengoed en bewezen strategie op een niet-invasieve manier de beste onderhandelaar in jezelf naar boven te halen.

Wat ‘zegt’ je lichaam als je voor een publiek staat?
Psycholoog Nancy Tromp neemt de ‘highlights’ over non-verbale communicatie met je door waardoor je met meer zelfvertrouwen en kennis jouw verhaal kunt overbrengen.

Hoe neem je het stuur in handen aan het hoofd van een grote (corporate) organisatie -én in je eigen loopbaan?
Erik-Jan Mares, CEO van Zeeman en Retail executive of the year ’22 deelt je zijn ervaringen, geheimen en lessen voor succes. En laat je nadenken over wat succes nu eigenlijk betekent, zowel voor jou zelf én de mensen om je heen.

Laat jezelf zien! – Hoe maak je impact met een eigen stijl en voorkomen?
Imago deskundige Renée Koudstaal en auteur van het boek ‘Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent’ leert je tijdens haar masterclass hoe jij jezelf als jonge vrouw kan (en moet) laten zien door middel van een authentieke stijl. Renée zal uitleggen hoe je bouwt aan een ideale garderobe die jouw dagelijks leven makkelijker EN je verhaal sterker maakt. Met als basis ingrediënt: lef. 

Waar vind je jouw unieke kerntalent?
Coach en opleider Antoinette Leerdam legt uit waarom het ‘kennen’ van je kerntalent richting geeft aan je carrière en hoe je deze concreet kunt krijgen.

Hoe kun je storytelling, spel en creativiteit inzetten om jezelf en organisaties te motiveren, en van weerstand naar leerstand te bewegen.
CEO Emily Jacometti neemt je niet alleen mee in haar ondernemersverhaal, maar inspireert je ook op het gebied van Gamification & Hero Centered Design.

Waarom is een sterk netwerk minstens zo belangrijk als je idee?
YLBA Alumna Laura Bas ( o.a. Public Speaker en voormalig Youth Gender Equality Ambassador bij de Verenigde Naties) leert je next-level netwerken.

Hoe zorg je dat jouw communicatie maximale impact heeft en niet genegeerd kan worden?
Communicatiedeskundige Monique Badlou leert jou magisch communiceren voor elk publiek, zodat je verhaal maximale impact maakt.

Welke vragen zijn cruciaal en bieden je meer richting in je leven?  
Leiderschapscoach Lies Verburg neemt je in vogelvlucht mee langs de 5 vragen die cruciaal zijn in ieder mensenleven. Daarna kun je op afspraak 10 minuten met haar doorpraten in een coaching gesprek.

Hoe lukt het je uit je comfortzone te stappen – om daarna een reuzensprong te maken?
(Personal) Trainer en ‘natuurmens’ Atakan Tutum gaat jou letterlijk en figuurlijk in beweging brengen.

Welke technische/digitale innovaties helpen je verder en hoe zet je deze in?
Waarom is AI relevant voor iedereen en hoe begin je aan je eerste algoritme coderen? YLBA Alumni en Tech experts Fenna & Elske dagen je uit tijdens hun interactieve Masterclass digitalisering, programmering en AI. En leggen je uit waarom je technologische ontwikkeling in iedere carrière niet kunt negeren wanneer je efficient en toekomstgericht aan de slag wil gaan.

Welke eigenschappen zijn van belang wanneer je droomt van een carrière met wereldwijde impact?
Wat maakt iemand speciaal of supergeschikt voor een impactvolle functie binnen overheid, maatschappelijke organisaties of op (inter)nationaal niveau? Laat je inspireren door een spreker waarvan wij nog niet bekend mogen maken wie hij/zij is, maar waarvan wij je kunnen garanderen dat dankzij deze *Special Guest* een wereld voor je open gaat .

Wat hebben ademhaling en bewijsdrang met elkaar te maken?
Yogaleraar en Breathwork coach Krystel Hendrikse leert je praktische tools waarmee je gedurende je dag een break kunt inbouwen om je lichaam terug te brengen in een staat van rust.

Hoe word je financieel onafhankelijk?
Finance professionals Aafke Zeldenrust & Eline Colijn helpen je inzicht te krijgen in de mogelijkheden waar je nu al mee kunt starten. Hoe budgetteer je voor een verantwoorde toekomst en neem je zelf de regie over inkomsten en uitgaven, zowel zakelijk als privé?

Hoe zet je je brein in voor het bereiken van je doelen?
Breinexpert Daphne Feller leert je basisinzichten in de menselijke psyche en de werking van het brein zodat je beter kunt omgaan met vooroordelen die je over anderen, en jezelf hebt.

Hoe combineer je moederschap en carrière?
Elske heeft een schat aan ervaring in haar ondernemersreis en het leren combineren van gezinsleven en loopbaan. Daarnaast raakt ze issues omtrent leiderschap, netwerken en het verwerven van een passief inkomen aan.

Waarom kan social media een platform zijn dat je verder helpt met je onderneming of persoonlijke missie?
Julia Verbij, social media mentor & content creator, leert je alles over de do’s en don’ts op Instagram & TikTok, hoe je deze kunt inzetten om draagvlak te creëren voor persoonlijke missie, maar ook hoe je geld kunt verdienen met social media. Inclusief praktische tips die je direct kunt toepassen. Tijdens een interactieve workshop deelt ze best practices, de laatste trends en strategische tips die je op weg helpen wanneer je overweegt om social media in te zetten voor het bereiken van je professionele droom.

Wat zijn do’s en dont’s van een authentiek leider?
Bas Blekkingh, docent aan Nijenrode University en expert in leiderschapsstijlen helpt je om een sterke mission statement te creëren vanuit ‘authenticiteit in plaats van ego’ waarmee jij een betere leider wordt.

Hoe ga je als leider om met crisissituaties?
Elske Doets vertelt aan de hand van voorbeelden uit haar eigen carrière (o.a. 9/11 en de corona-pandemie) hoe je het hoofd koel houdt als leider in tijden van onrust.

Hoe kun je jouw carrière vormgeven wanneer je impact wil maken vanuit je persoonlijke drijfveren?
Laila Ait Baali (Directeur vereniging NOV, Voormalig Directeur Wo=men Dutch Gender Platform) neemt je mee in haar verhaal waar zij werkt aan transformatie in de maatschappij waar samenleving en bedrijven diversiteit omarmen, en impact een grotere rol mag spelen dan de jaarcijfers.

Uitdagingen & kansen als jonge vrouwelijke CEO in een traditionele ‘mannenwereld’. Hoe maak je het verschil?
In 2018 nam Digna van Zanten het stokje over als managing director van WPS. Een ambitieuze jonge vrouw aan het hoofd van een technische organisatie waar voornamelijk mannen werken. Bij YLBA kijkt zij terug op de veranderingen die zij met WPS heeft ingezet en deelt ze haar geheimen voor succes.

Hoe ‘verkoop’ jij jezelf en jouw professionele droom?
Nathaly Mangelaars, eigenaar van The Pitch Academy leert jou de basisskills van een succesvolle elevator pitch. Of dit nu gaat om jezelf te ‘verkopen’ in de zoektocht naar je eerste baan, een idee te pitchen, of het vermarkten van producten of diensten. Zij doet dit door een interactieve feedbacksessie, waarbij een aantal deelneemsters hun pitch (waarmee zij zich bij de Academy hebben aangemeld) samen met Nathalie verder aanscherpen.

Meer informatie over profiel en achtergrond van de verschillende rolmodellen vind je op de ‘sprekerspagina’