Title Image

Overzicht Masterclasses

Tijdens de YLBA doen we er alles aan om de rem op je talenten en ambities weg te halen. Je het lef te geven onverschrokken, dus zonder enige excuses, voor je ambities uit te komen. Die rem komt vaak vanuit je omgeving of (onbewust) verwachtingspatroon, maar soms ben je zèlf die rem. Bijvoorbeeld omdat je te perfectionistisch bent of bang om te falen. Of omdat er zoveel keuzemogelijkheden zijn dat je niet durft te kiezen. Met een diverse mix van 18 tot 20 rolmodellen gaan wij je helpen reuzestappen te maken in het bepalen van je richting. Je leert van inspirerende vrouwen én mannen hoe zij hun carrière succesvol hebben vormgegeven, maar ook van hun grootste leermomenten. Ieder uniek rolmodel helpt je daarnaast met een specifieke masterclass vanuit eigen vakgebied of algemene ervaring – met het ontwikkelen van cruciale skills die je écht helpen om je droom te bereiken.

Op deze pagina verschijnt (ongeveer 2-3 maanden voorafgaand aan de Academy week) het programma van de eerstvolgende editie. Hoewel een aantal rolmodellen en masterclasses (bijna) iedere editie terugkeren, wordt het programma ook voorzien van ‘nieuwe’ rolmodellen – en daarmee telkens opnieuw uitgevonden. Kun je niet deelnemen aan de eerstvolgende editie, maar wil je alvast inschrijven voor de editie daarna, dan kunnen de sprekers en masterclasses van een latere editie dus nog wijzigen.

Programma & Tijden editie 11 

19 t/m 23 juni 2023

Erasmus Centre for Entrepreneurship,

Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam

Masterclasses editie 11 

Een korte beschrijving van de vraag waarbij de betreffende Masterclass jou kan helpen.

Hoe zorg je dat een onderhandeling altijd met winst wordt afgesloten, zowel zakelijk als privé?
Maarten van Rossum, strategisch adviseur aan het Cambridge Onderhandelaars Instituut leert je vanuit zijn positief gedachtengoed en bewezen strategie op een niet-invasieve manier de beste onderhandelaar in jezelf naar boven te halen.

Wat ‘zegt’ je lichaam als je voor een publiek staat?
Psycholoog Nancy Tromp neemt de ‘highlights’ over non-verbale communicatie met je door waardoor je met meer zelfvertrouwen en kennis jouw verhaal kunt overbrengen.

Hoe word je een financieel onafhankelijke vrouw?
Geldpsycholoog, ervaringsdeskundige & moneycoach Hanneke van Onna helpt je met inzichten voor een gezonde(re) relatie met geld, zowel zakelijk als privé.

Hoe maak je het verschil in de 2e kamer als parlementariër met een klimaatdoelstelling?
Kauthar Bouchallikht neemt je mee in haar wereld.

Hoe vind je jouw unieke kerntalent?
Coach en opleider Antoinette Leerdam legt uit waarom het ‘kennen’ van je kerntalent richting geeft aan je carrière en hoe je deze concreet kunt krijgen.

Hoe maak je een succes van jouw bedrijf?
Professor Justin Jansen, Corporate Entrepreneurship aan Rotterdam School of Management, Erasmus University en ECE, leert je een bedrijf te beginnen – en te laten groeien.

Hoe ruim je weerstand uit de weg?
Vida Asare wil president van Ghana worden en heeft op jonge leeftijd al veel weerstand moeten overwinnen. Zij deelt haar ervaring en was op YLBA 8.0 de meest impactvolle spreker.

Wat hebben ademhaling en bewijsdrang met elkaar te maken?
Yogaleraar Krystel Hendrikse leert je dankzij ademhalentechnieken invloed uit te oefenen die je kunt inzetten tijdens verschillende situaties – en stilstaan bij de vraag waarom jij jezelf zo graag wil bewijzen.

Hoe combineer je moederschap en carrière?
Elske heeft een schat aan ervaring in haar ondernemersreis en het leren combineren van gezinsleven en loopbaan. Daarnaast raakt ze issues omtrent leiderschap, netwerken en het verwerven van een passief inkomen aan.

Wat zijn do’s en dont’s van een authentiek leider?
Bas Blekkingh, docent aan Nijenrode University en expert in leiderschapsstijlen helpt je om een sterke mission statement te creëren vanuit ‘authenticiteit in plaats van ego’ waarmee jij een betere leider wordt.

Hoe betrek je een brede doelgroep bij je doelstellingen, ook op internationaal niveau?
Hajar Yagkoubi, Next Gen. Spreaker en oud VN Jongeren vertegenwoordiger deelt haar best practices waarmee je impact kunt maken in een relatief kort tijdsframe.

Hoe krijg je die felbegeerde toppositie?
Jean-Pierre Kempeneers, Nationaal coördinator internationale functies en ambassadeur voor benoemingen van Nederlandse professionals bij de VN, Wereldbank en NAVO, laat je kennismaken met zijn beroepspraktijk. Wat maakt iemand speciaal of super geschikt voor een impactvolle functie binnen organisaties of op (inter)nationaal niveau?

Hoe lukt het je uit je comfortzone te stappen – om daarna een reuzensprong te maken?
(Personal) Trainer en ‘natuurmens’ Atakan Tutum gaat jou letterlijk en figuurlijk in beweging brengen.

Hoe ga je als leider om met crisissituaties?
Elske Doets vertelt aan de hand van voorbeelden uit haar eigen carrière (o.a. 9/11 en de corona-pandemie) hoe je het hoofd koel houdt als leider in tijden van onrust.

Welke rol kan landelijke media spelen bij het bereiken van je doelen?
Rennie Rijpma, media topvrouw en hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad leert je over de kracht van media en hoe je deze inzet om jezelf op een positieve manier te profileren.

Waarom is een sterk netwerk minstens zo belangrijk als je idee?
YLBA Alumna Laura Bas ( o.a. Public Speaker en voormalig Youth Gender Equality Ambassador bij de Verenigde Naties) leert je next-level netwerken.

Welke vragen zijn cruciaal en bieden je meer richting in je leven?  
Annemarie van den Thillart, ex Corporate Topvrouw & Leiderschapscoach neemt je in vogelvlucht mee langs de 5 vragen die cruciaal zijn in ieder mensenleven. Daarna kun je op afspraak 10 minuten met haar doorpraten in een coaching gesprek.

Hoe zorg je dat jouw pitch maximale impact heeft en niet genegeerd kan worden?
Communicatiedeskundige Maartje van Bavel leert jou gevoeligheden op te zoeken zodat je verhaal maximale impact maakt.

Hoe leer je van ‘fouten’ zodat deze je verder helpen?
Topvrouw in Tech Anneke Keller (oa. CTO Jumbo, Coolbue en Wehkamp) deelt haar ervaring waardoor je perfectionisme los kan laten en sneller en succesvoller resultaten bereikt. Daarnaast helpt ze je met haar positieve blik op carrière maken in een branche die soms (onterecht) wordt gezien als een ‘mannenwereld’.

Waarom kan social media een platform zijn dat je verder helpt met je onderneming of persoonlijke missie?
TikTok & Instagram fenomeen’ Sophia Meijer leert je waarom social media een van de beste marketingtools van dit moment is. Tijdens een interactieve workshop deelt ze best practices, de laatste trends en strategische tips die je op weg helpen wanneer je overweegt om social media in te zetten voor het bereiken van je professionele droom.

Hoe help je niet alleen jezelf, maar ook anderen verder?
Steven de Lira, founder van o.a. ISeekMe gaat met je aan de slag vanuit zijn visie ‘Iedereen is een mentor’ en leert je om vanuit deze houding te versnellen in je persoonlijke leven, studie en werk. Daarnaast kun jij dankzij dit gedachtengoed ook na YLBA maximaal impact maken met alle lessen en workshops die tijdens het programma voorbij zijn gekomen.

Meer informatie over profiel en achtergrond van de verschillende rolmodellen vind je op de ‘sprekerspagina’