Programma

Masterclasses YLBA 10
21 november t/m 25 november 2022 in het ECE Erasmus Center of Entrepreneurship
Marconistraat 16 in Rotterdam

Tijdens de YLBA doen we er alles aan om de rem op je talenten en ambities weg te halen. Je het lef te geven onverschrokken, dus zonder enige excuses, voor je ambities uit te komen. Die rem komt vaak vanuit je omgeving (‘weet je het wel zeker?’, ‘het leven is méér dan alleen werken’), maar soms ben je zèlf die rem.  Bijvoorbeeld omdat je te perfectionistisch bent of bang om te falen. Of omdat er zoveel keuzemogelijkheden zijn dat je niet durft te kiezen. Met 18 masterclasses gaan wij je helpen reuzestappen te maken in het bepalen van je richting en het ontwikkelen van cruciale skills.  Hieronder vind je een korte beschrijving van de vraag waarbij de betreffende Masterclass jou kan helpen. 

Hoe zet je jouw brein het beste in voor de doelen die je nastreeft?
Daphne Feller, brein-expert.

Wat zijn do’s en don’ts als je leiding geeft?
Bas Blekkingh, expert in leiderschapsstijlen.

Hoe krijg je die felbegeerde toppositie?
Jean-Pierre Kempeneers, Nationaal coördinator internationale functies en ambassadeur voor benoemingen van Nederlandse professionals bij de VN, Wereldbank en NAVO, laat je kennismaken met zijn beroepspraktijk. Wat maakt iemand speciaal of super geschikt?

Hoe verwezenlijk je onbeperkt je drom?
Tjarda Struik, Spreker en Inclusie consultant, spreekt door haar visuele beperking uit eigen ervaring.

Hoe lukt het je uit je comfortzone te stappen om daarna een reuzensprong te maken?Trainer Atakan Tutum gaat jou letterlijk en figuurlijk in beweging brengen.

Hoe zorg je dat jouw pitch maximale impact heeft en niet genegeerd kan worden? Communicatiedeskundige Maartje van Bavel leert jou gevoeligheden op te zoeken.

Hoe maak je een succes van jouw bedrijf? Professor Justin Jansen, Corporate Entrepreneurship, leert je een bedrijf te beginnen en te laten groeien.

Hoe onderhandel je een goede deal voor jezelf uit, zakelijk en privé?
Maarten van Rossum, strategisch adviseur aan het Cambridge Onderhandelaars Instituut

Hoe ga je om met het klimaatvraagstuk?
Laura de Vries Impactmaker Jonge Klimaat beweging. Hoe maak je als jongere een vuist en positieve impact op de aarde?

Wat ‘zegt’ je lichaam als je voor een publiek staat?
Psycholoog Nancy Tromp neemt de ‘highlights’ over non verbale communicatie met je door.

Hoe ‘maak’ je het in de corporate Wereld?
Lidwien Suur lid van Raad van Bestuur van Achmea neemt je mee in haar professionele reis naar topvrouw in de corporate wereld.

Hoe ruim je weerstand uit de weg?
Vida Asare wil president van Ghana worden en heeft op jonge leeftijd al veel weerstand moeten overwinnen. Zij deelt haar ervaring en was op YLBA 8.0 de meest impactvolle spreker.

Welke vragen zijn cruciaal – als mens?  
Walk&Talk-coach Lies Verburg neemt je in vogelvlucht mee naar de 5 vragen die cruciaal zijn in ieder mensenleven. Daarna kun je op afspraak 10 minuten met haar doorpraten in een coaching gesprek.

Hoe combineer je moederschap en carrière?
Elske heeft een schat aan ervaring in haar ondernemersreis en het leren combineren van gezinsleven en loopbaan. Daarnaast raakt ze issues omtrent leiderschap, netwerken en het verwerven van een passief inkomen aan.

Wat hebben ademhaling en bewijsdrang met elkaar te maken?
Yogaleraar Krystel Hendrikse leert je ademhalen en stilstaan bij de vraag waarom jij jezelf zo graag wil bewijzen.

Bekijk hier het programma van de YLBA Editie 10