Title Image

SUCCES BAART SUCCES

Het uitdagende alumniprogramma van YLBA

Het fundament van de Young Lady Business Academy (kortweg YLBA) zijn de alumni. Zij hebben een zeer waardevolle ervaring meegemaakt en daarbij zodanig veel richting en ‘skills’ meegekregen, dat ze bijna zonder uitzondering succesvol bezig zijn hun ambitie na te jagen. En met hun enthousiasme en focus kunnen ze ook zèlf weer nieuwe lichtingen Young Ladies inspireren. In het alumni netwerk zijn naast Young Ladies ook senior rolmodellen actief, die wat verder zijn in hun carrière en waardevolle adviezen en contacten aandragen. Het YLBA Alumni programma is bedoeld om de reis van de Young Ladies naar maatschappelijke sleutelposities begaanbaarder te maken.   

Plenaire activiteiten

Jaarlijks Alumnievent

YLBA streeft er naar om jaarlijks een Alumnidag te organiseren voor alle alumni van de voorgaande edities welke het programma hebben afgerond. Hier ontmoeten de Young Ladies van verschillende edities elkaar, (oud)-rolmodellen, sponsoren en relaties uit het YLBA netwerk. Het opdoen van nieuwe kennis en het aangaan van nieuwe samenwerking staat hierbij centraal.

Sinds 2023 wordt het Alumni-event uitgevoerd door YLBA’s eigen Alumni-commissie welke bestaat uit een aantal oud-deelneemsters, natuurlijk met (financiële) ondersteuning vanuit de stichting.

Themabijeenkomsten / Corporate bijeenkomsten

Elske zet zich in om Young Ladies te introduceren bij bij externe events, die meer specifiek op de ambitie van de YL’s zijn ingericht. Zo is een delegatie van Young Ladies bijvoorbeeld al aanwezig geweest bij o.a. de ambassadeursdag van de RvO en bij de jaarlijkse Machiavelli-lezing, Groei Over Grenzen, Feminer aan Tafel, de Nedmix Topconferentie en de Bold Talks van Veuve Clicquot – waar zij een geheel nieuw netwerk kunnen aanboren (en zelfs al investeringspartners zijn gevonden). Ook worden YL regelmatig uitgenodigd door oud-rolmodellen of een van de sponsoren van de Academy. Denk hierbij aan masterclasses, recruitment-events, of groeps/case studies: niet alleen een prachtige kans voor reversed-mentorship, maar ook voor de deelneemsters een zeer waardevol kijkje achter de schermen bij een (mogelijk) toekomstige werkgever.

Jaargang- & Regiobijeenkomsten

Jaarlijks zien we dat dankzij het YLBA Alumni-event nieuwe initiatieven ontstaan van de Young Ladies zelf. Bijvoorbeeld doordat een aantal Alumni het initiatief nemen een lichtingsactiviteit te organiseren, afspreken met Alumni uit dezelfde stad of regio in de vorm van borrels of diners, of samenkomsten (online of op locatie) waarbij sprake is van gelijke ambities. Dit eigen initiatief moedigen wij natuurlijk van harte aan, waarbij YLBA ondersteunt in bijv. de communicatie en de verbinding legt tussen eventueel geïnteresseerde Alumni.


Individuele ondersteuning

YL Coach Sessies

Sommige YL’s zijn professioneel coach. Als dank voor de deelname en kansen die de YLBA hen geboden heeft, hebben zij zich beschikbaar gesteld om andere YL’s te coachen. Dit gaat om in totaal 3 tot 4 sessies van 1 uur per half jaar waarin je samen ga je kijken waarin je kan groeien, en welke groei voor jou het meest noodzakelijk is.

Senior Coach Sessies

Ook zijn er een groot aantal (oud) rolmodellen en bewezen succesvolle coaches in NL die veelbelovende YL’s, die mogelijk uitgroeien tot de sleutelfiguren van de toekomst graag willen helpen. Ook hier werkt YLBA met 3 sessies van 1 uur. Coachingsaanvragen kunnen het gehele jaar worden ingediend. Voorzien van een duidelijke hulpvraag gaat YLBA vervolgens op zoek naar de meest passende persoon. Mocht het zo zijn dat een YL meer sessies nodig heeft, dan kan zij (extra) individuele afspraken maken met de (Senior) Coach. Uiteraard kan de coach daarbij, na overleg, kosten in rekening  brengen.

Corporate Mentor / Meeloopdag

Verschillende (corporate) partners en sponsoren van YLBA stellen jaarlijks een aantal mentoren beschikbaar, die veel (extra) richting kunnen geven bij het najagen van je professionele droom. Bijvoorbeeld vanuit boardroom posities en/of het talent managementteam. Afhankelijk van beschikbaarheid helpt de mentor je gedurende 1 tot 3 sessies met vragen, adviezen en nuttige suggesties uit zijn of haar netwerk. óf biedt soms de kans om gebruik te maken van een meeloopdag binnen de organisatie. 

Interesse om coach of mentor te worden voor één of meerdere Young Ladies?

Iedere lichting melden verschillende Alumna zich met een carrierespecifieke hulpvraag. Professional & interesse om hier vanuit je expertise / vakgebied een rol in te spelen? Meld je dan aan als coach of mentor via onderstaand formulier of stuur een mail naar info@ylba.nl

Alumni kansen & media

Lezingen of mediaoptredens door YLBA alumni

Veel alumni zijn jullie al voorgegaan in regionale en landelijke media. Als je ook wordt uitgenodigd – en die kans is best groot – moet je die kans echt grijpen. (Megaspannend!). Jouw LinkedIn profiel en het daarin noemen van je deelname aan de YLBA, is soms al voldoende om de interesse van media op te wekken. Wil je hier hulp of advies bij kun je die altijd vragen. En: Ook Elske wordt regelmatig uitgenodigd, waarbij ze jou de kansen biedt om samen met haar een lezing te geven of een media optreden te doen. Voor persaanvragen gericht aan YLBA: emmer@trustedmedia.nl

Podcasts

Een aantal YL’s zijn zelf een podcast gaan maken voor de YLBA. De Podcast ‘Klimmen zonder quotum’ bijvoorbeeld, nu bekend als Young Lady Business Academy – the podcast. Zulke creatieve activiteiten, die voortkomen uit de ervaringen op de YLBA, juicht Elske van harte toe. Ze is daarom bereid te helpen op inhoud, netwerk en eventueel financiële steun waar nodig. Wil je hier aan meewerken of zelf iets organiseren? Leg je plan neer bij Elske: zij denkt mee en geeft graag adviezen.

AlumniCommissie 2023

Van Links naar Rechts:

Micha van Os, Esmee ten Pas,

Shivani Sangeet, Marbel Diderik (voorzitter)

Impressie Alumni event 2023