Alumni programma

SUCCES BAART SUCCES

Het uitdagende alumniprogramma van YLBA

Het fundament van de Young Lady Business Academy (kortweg YLBA) zijn de alumni. Zij hebben een zeer waardevolle ervaring meegemaakt en daarbij zodanig veel richting en ‘skills’ meegekregen, dat ze bijna zonder uitzondering succesvol bezig zijn hun ambitie na te jagen. En met hun enthousiasme en focus kunnen ze ook zèlf weer nieuwe lichtingen Young Ladies inspireren. In het alumni netwerk zijn naast Young Ladies ook senior rolmodellen actief, die wat verder zijn in hun carrière en waardevolle adviezen en contacten aandragen. Het YLBA Alumni programma is bedoeld om de reis van de Young Ladies naar maatschappelijke sleutelposities begaanbaarder te maken.   

Een aantal opties voor het YLBA Alumni programma.

Groepsbijeenkomsten

Jaarbijeenkomsten

Jaarbijeenkomst(en) voor alle alumni van de voorgaande edities van de YLBA. Deze alumni bijeenkomst bestaat uit een aantal sprekers over thema’s die aansluiten op de ambities van de YL’s. De afgelopen keer hadden wij bijvoorbeeld een spreker die zelf een aantal jaren geleden een disruptieve start up had opgezet. Een andere spreker kon alles vertellen over de ins en outs van actuele thema’s als diversiteit en inclusiviteit.

Themabijeenkomsten

Jaarlijkse thema bijeenkomsten, die meer specifiek op de ambitie van de YL’s zijn ingericht. Dat wil zeggen: afzonderlijke bijeenkomsten met lezingen over bijvoorbeeld ondernemerschap, de corporate wereld of de politiek  

Corporate bijeenkomsten

Bijeenkomsten bij corporate sponsors waar een speciaal programma is samengesteld voor YL’s. Dit kunnen masterclasses zijn, of groeps case studies. Kortom, een unieke gelegenheid om kennis te maken met een corporate waar je gewoonlijk niet zomaar binnenkomt. 


Individuele ondersteuning

YL Coach Sessies

Sommige YL’s zijn professioneel coach. Als dank voor de deelname en kansen die de YLBA hen geboden heeft, gaan zij een aantal andere YL’s coachen. Dit gaat om in totaal 4 sessies van 1 uur per jaar, en om maximaal 4 Young Ladies per YL Coach. Samen ga je kijken waarin je kan groeien, en welke groei voor jou het meest noodzakelijk is. Om daar vervolgens samen keihard mee aan de slag te gaan. Mocht het zo zijn dat een YL meer sessies nodig heeft, dan kan zij (extra) individuele afspraken maken met de YL Coach. Uiteraard kan de coach daarbij, na overleg, kosten in rekening  brengen. Mogelijke coach thema’s voor de YL’s zijn zelfvertrouwen, assertiviteit, perfectiestress of keuzestress.

Senior Coach Sessies

Er zijn een groot aantal bewezen succesvolle coaches in NL die veelbelovende YL’s, die mogelijk uitgroeien tot de sleutelfiguren van de toekomst, willen helpen. Het gaat om 4 sessies van 1 uur per jaar, en om maximaal 4 Young Ladies per Senior Coach. Samen met de Senior Coach ga je kijken waarin je kan groeien, en welke groei voor jou het meest noodzakelijk is. Om daar vervolgens samen keihard mee aan de slag te gaan. Mocht het zo zijn dat een YL meer sessies nodig heeft, dan kan zij (extra) individuele afspraken maken met de Senior Coach. Uiteraard kan de coach daarbij, na overleg, kosten in rekening  brengen. Mogelijke coach thema’s voor de YL’s zijn zelfvertrouwen, assertiviteit, perfectiestress of keuzestress.

Mentor voor YL Alumna.

Veel zeer succesvolle vrouwen en mannen zien hoe belangrijk het is kansen te geven aan jonge ambitieuze vrouwen die veel talent hebben maar helaas niet altijd de juiste omgeving en het netwerk. Hoe mooi is het dan dat je als YL een ervaren mentor kunt krijgen die 4x per jaar met jou maximaal 2 uur per keer je vragen beantwoordt, vragen stelt, adviezen geeft en nuttige suggesties vanuit haar of zijn netwerk kan geven. Deze mentors kunnen jou veel (extra) richting geven en worden beschikbaar gesteld door een van de corporate YLBA sponsors. Of – dat kan ook – het zijn individuele YL Mentor Sponsors die voor 1000 euro per jaar de Stichting YLBA steunen en hiervoor in ruil toegang krijgen tot 1 of 2 YL’s om een jaar te mogen mentoren. De ervaring is namelijk dat er enorm veel ervaren mensen zijn die dolgraag impact willen maken maar soms niet weten hoe en wat. YLBA helpt hen graag die impact daadwerkelijk te maken!

YL Buddy

Een alumna kan bijdragen als buddy van een nieuwe YL, dat wil zeggen: vooraf, tijdens én na de YLBA. De Buddy kan helpen bij informatie, steun, draagvlak, netwerk en tips voor de nieuwe YL. Hoe pak je het bijvoorbeeld aan met je aanmelding, je pitch, je finale pitch, het netwerken en met de andere YL’s of rolmodellen? De YL Buddy kan ervoor zorgen dat de deelname aan de YLBA meer waardevol en intenser wordt voor de nieuwe YL.

Nota bene: al deze individuele YLBA trajecten worden teruggekoppeld door de individuele coaches, mentors, buddy’s en YL aan de YLBA organisatie. Mathilde Reijngoud is hiervoor de coördinator m.reijngoud@ylba.nl of 06-24926977

Alumni kansen

Lezingen of mediaoptredens door YLBA alumni

Omdat je gedurende de YLBA continu getraind worden jezelf te presenteren, ben je na die week ook klaar voor eerste mediaoptredens (kranten, magazines, boeken, radio, podcasts, tv etc) en lezingen. Veel alumni zijn jullie al voorgegaan in regionale en landelijke media. Als je ook wordt uitgenodigd – en die kans is best groot – moet je die kans echt grijpen. (Megaspannend!) Jouw LinkedIn profiel en het daarin noemen van je deelname aan de YLBA, is soms al voldoende om de interesse van media op te wekken. Dat is een grote erkenning voor jouw talent en voor de kracht van de YLBA. Natuurlijk mag je vooraf altijd advies vragen aan Elske. Tip: zorg bijvoorbeeld dat je in korte, pakkende zinnen praat en wees zo concreet mogelijk. Schroom ook niet jouw ambitie te benoemen, of de weerstand die je ondervindt om je ambities te realiseren. Hoe duidelijker en oprechter je bent, hoe meer aandacht je zult krijgen. Elske vindt dit onderdeel zo waardevol dat ze je altijd kaan benaderen om samen met haar een lezing of een media optreden te doen. Zelf is ze dit pas rond haar 45e gaan doen, en hoe mooi is het dat jullie meer dan 20 jaar eerder aan deze ervaring kunnen proeven! En als je ‘live’ bent, vergeet dan de YLBA niet te noemen. Die heeft jou immers een duw gegeven. Naast de waardering voor YLBA zelf laat je ermee zien dat je achter YLBA’s strijd voor #genderequality staat.

Podcast

Een aantal YL’s zijn zelf een podcast gaan maken voor de YLBA. Zulke creatieve activiteiten, die voortkomen uit de ervaringen op de YLBA, juicht Elske van harte toe. Ze is daarom bereid te helpen op inhoud, netwerk en eventueel financiële steun, indien nodig. Leg je plan neer bij Elske en zij denkt mee en geeft graag adviezen.