Title Image

Sprekersoverzicht

Op deze pagina verschijnt (ongeveer 2-3 maanden voorafgaand aan de Academy week) informatie over de sprekers/rolmodellen van de eerstvolgende editie. Hoewel een aantal rolmodellen en masterclasses (bijna) iedere editie terugkeren, wordt het programma ook voorzien van ‘nieuwe’ rolmodellen – en daarmee telkens opnieuw uitgevonden. Kun je niet deelnemen aan de eerstvolgende editie, maar wil je alvast inschrijven voor de editie daarna, dan kunnen de sprekers en masterclasses van een latere editie dus nog wijzigen.

Editie 13

Antoinette Leerdam

Antoinette Leerdam is Coach, auteur, docent, ondernemer, adviseur, NLP specialist, FLP-therapeut maar bovenal: een echte wegwijzer in onderwijsontwikkeling met een passie voor talentgedreven werk. Haar existentiële en genre-overstijgende manier van onderzoeken leidde tot bestsellers (studieboeken als Money en Who the heck am I?), een future builders academy en talloze vernieuwende onderwijskundige inzichten en concepten die inmiddels in binnen- en buitenland worden toegepast. Tijdens haar werk over vond ze nieuwe manieren om een unieke set van talenten te identificeren, activeren en ontwikkelen, die je richting geven in je leven, studie en werk. Door haar ervaring als docent weet zij daarnaast als geen ander wat er omgaat bij de Young Ladies, omdat de leeftijdsgroep aansluit op die van haar studenten. Antoinette geeft tijdens de Young Lady Business Academy een masterclass geven over wat ze heeft ontdekt, waarom het kennen van je kerntalent(en) je voordelen biedt – en hoe je daar zelf naar op zoek kunt gaan.

Bas Blekkingh

Bas is auteur van ‘Authentiek leiderschap, ontdek en leef je missie’.
Samen met zijn collega’s van de organisatie Authentiek Leiderschap, begeleidt en adviseert hij het hoger segment leidinggevenden, zowel individueel, in teams, als hele organisaties naar een meer high performing cultuur. Deze ontwikkeling gaat altijd over de as van leiderschap. Bas zegt hierover ‘Leiders hebben nog onvoldoende door welke effectieve en helaas ook ineffectieve impact ze kunnen maken op de cultuur en de pro-activiteit van organisaties, er ligt een wereld aan mogelijkheden voor ze klaar’. Zijn manier van aanpak kenmerkt zich door een no nonsens benadering. Bas doceert tevens ‘Authentiek Leiderschap & boardroom dynamics’ als bestuursdocent op de universiteit Nyenrode. Hij heeft zijn opleiding genoten aan de Koninklijke Militaire Academie en mocht binnen de Landmacht leidinggevenden opleiden. In 1993 heeft hij een overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en is in 1996 begonnen met zijn eigen organisatie. De missie van Authentiek leiderschap BV is ‘verborgen authentiek potentieel ontsluiten en verbinden’. Bij YLBA spreekt Bas over de key-takeaways voor je carriere en werkgeluk. Zodat jij (jezelf of anderen) leiding kunt geven – vanuit jouw authentieke zelf.

Digna Van Zanten

In 2018 nam Digna van Zanten het stokje over als managing director van WPS. Een ambitieuze jonge vrouw aan het hoofd van een technische organisatie waar voornamelijk mannen werken. ‘Alle ballen hooghouden als moeder van twee kinderen, partner en werkgever van een groot bedrijf is een uitdaging en voelde als een ratrace. Totdat ik realiseerde dat ik zelf de ontwerper ben van mijn leven. Wat als ik de ratrace zelf verander door middel van goed werkgeverschap dat impact heeft op het welzijn van mijn collega’s? Mijn persoonlijke missie is om werkgevers te inspireren om een positieve invloed te hebben op het leven van hun medewerkers. Omdat ik geloof dat mensgericht ondernemen zorgt voor duurzame winst. Het uiteindelijke resultaat? Minimaal verloop, makkelijker aantrekken van personeel, betrokken medewerkers en een hogere winst’. Tijdens YLBA neemt Digna je mee in haar ondernemersavontuur en leert je dat het niet uitmaakt in welke branche(cultuur) je terecht komt, of wat je leeftijd is, maar dat je met de juiste mindset & motivatie overal het verschil kan maken.

Elske Doets

Naast eigenaar van Doets Reizen en initiator van de sociaal-maatschappelijke startup BuddyBold is Elske Doets oprichter van de Young Lady Business Academy (YLBA). Ze heeft een onafhankelijke geest en een heldere blik op de toekomst van samenleving en economie, die ze op uitnodiging van onder meer NPO1, NPO2, Radio1 en BNR deelt in verschillende programma’s. Behalve de overtuiging dat we collectief moeten loskomen van oude denkpatronen en -reflexen is een van Elske’s kernopvattingen dat een gelukkige, schone en succesvolle samenleving gebaat is bij (meer) vrouwen op sleutelposities. En dat die verschuiving niet oppervlakkig via quota moet worden opgelegd, maar alleen van onderop, via een initiatief als de Young Lady Business Academy, duurzaam en succesvol kan worden: door vrouwelijk talent maximaal ruim baan te geven. Inmiddels schreef Elske drie boeken, waarvan ‘De Leeftijdloze Samenleving’ (Atlas/Contact, 2023) de meest recente is. Waar Elske verschijnt, ontstaat beweging. En verlegt ze op charmante en lichtvoetige wijze de aandacht van het meningsverschil naar de structurele oplossing, of het nu over gender equality, overconsumptie of vergrijzing gaat. Met een brede glimlach omschrijft Elske zichzelf als ‘herderlijk’: ‘Ik stimuleer mensen een richting te kiezen, want elke keuze is mijns inziens beter dan geen keuze.’

Erik-Jan Mares

Erik-Jan heeft jarenlange ervaring in retail en is sinds 2017 de CEO van Zeeman. Voor Zeeman werkte hij onder andere bij Ahold, C1000 en Nutricia. In 2022 werd hij gekozen tot Retail Executive of the Year. Naast Commissaris bij Goossens Wonen & Slapen is hij ook als adviseur betrokken bij Heemskerk Fresh & Easy. Erik-Jan is zeer maatschappelijk betrokken, zo ook op het gebied van duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit. Hij gelooft dat bedrijven alleen duurzaam kunnen blijven bestaan als ze op basis van een goed financieel fundament hun verantwoordelijkheid in de maatschappij nemen. Dat wil zeggen, zowel zorgdragen voor iedereen die in de keten afhankelijk is van het bedrijf, als zuinig zijn op de planeet. Erik-Jan is overtuigd van het belang van meer diversiteit in de boardroom en levert bijvoorbeeld een bijdrage aan SER Topvrouwen netwerk, maar ook in het MT bij Zeeman zitten dan ook drie vrouwen. Hoe hij zijn verschillende functies en betrokkenheid combineert?: “Mensen denken vaak dat leiderschap gaat over leidinggeven aan anderen, maar het gaat om leidinggeven aan jezelf. In verbinding zijn met jezelf en volledig kunnen accepteren wie je bent.” Erik-Jan groeide op in Overijssel, studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit te Groningen, woont samen in Zeist en heeft een samengesteld gezin met vier kinderen. In zijn vrije tijd loopt hij hard, doet aan padel en wandelt en leest hij graag.

Nancy Tromp

Nancy Tromp richtte na de dood van haar man in 2017 de EvE Foundation op, een stichting die zich richt op jongeren tussen de 14 en 24 jaar die één of beide ouders zijn verloren. Inmiddels heeft de EvEFoundation al tientallen jongeren begeleid en opent de Foundation, naast de locatie ’t Gooi, ook haar deuren in Amsterdam en Maastricht. Verder coacht en traint zij vanuit haar bedrijf Purple id. managers en directeuren met als specialisatie de kracht van non-verbale communicatie en emoties. Nancy leert de boodschap beter over te dragen, strategischer te acteren, met meer gemak te managen en meer waarde toe te voegen aan de ontwikkeling van anderen. Authenticiteit, zonder trucs is haar credo.

Daphne Feller

Daphne Feller

Met meer dan 12 jaar aan nationale en internationale werkervaring bij diverse organisaties, haar Executive MBA-studie, en certificering als ‘brain-based’ coach bij het gerenommeerde NeuroLeadership Instituut, begrijpt Daphne Feller als geen ander met welke uitdagingen professionals en bedrijven worden geconfronteerd. Als oprichter van BrainExplainers adviseert zij organisaties over de inzet van neuropsychologische inzichten in het bedrijfsleven, om teams te helpen evenwichtiger en meer mentaal gefocussed te worden én te blijven – door het toepassen van een concrete en op wetenschap gebaseerde aanpak. Ook tijdens YLBA vertelt zij over de werking van het brein, bias, ‘Waarom we doen wat we doen’ én hoe je jezelf kunt trainen om meer doelgericht en met emotioneel evenwicht aan de slag te gaan. Over leiderschap en welzijn in relatie tot neurowetenschappen raakt zij zelden uitgepraat. Ze is moeder van twee jonge dochters, beklom in 2018 de Mont Blanc en is een gecertificeerd neuro-coach.

Laila Ait Baali

Laila Ait Baali (1983) is de directeur van Vereniging NOV, het netwerk van en voor vrijwilligersorganisaties in Nederland. Voorheen was zij de directeur van WO=MEN Dutch Gender Platform. Hoe kun je jouw carriere vormgeven wanneer je impact wil maken vanuit je persoonlijke drijfveren? Laila begon haar carriere als wetgevingsjurist bij de Rijksoverheid. Na 5 jaar bij de Rijksoverheid heeft zij de overstap gemaakt naar het maatschappelijk middenveld waarbij Diversiteit, Samenwerking en Sociale Transformatie centraal staan. Naast NOV en WO=MEN heeft zij onder andere ook gewerkt voor Mama Cash, het oudste internationale vrouwenfonds, als programme associate Africa and the Middle East. Laila neemt je mee in haar verhaal waar zij werkt aan transformatie in de maatschappij. Waar samenleving en bedrijven diversiteit omarmen, en impact een grotere rol mag spelen dan de jaarcijfers.

Maarten van Rossum

Maarten van Rossum is head of strategy by &FLUENCE en strategisch adviseur aan het Cambridge Onderhandelaars Instituut. Dit is een spin-off van het Harvard programma van onderhandelen geleid door Professor Robert Bordone. Maarten heeft jarenlang als diplomaat gewerkt voor de Nederlandse overheid in o.a. Brussel, Washington DC en Afghanistan. Aansluitend was hij voor een aantal jaar raadsadviseur van Premier Mark Rutte. Daarna is hij een aantal jaar Global Director of Public Affairs geweest bij HEINEKEN Company. Ook is Maarten voorzitter van het de Witt Institute for Advanced Negotiations. Maarten geeft masterclasses voor expert onderhandelaars op diverse opleidingsinstituten in Nederland en schreef als coauteur het boek “Toponderhandelaars”. Dit boek richt zich op de praktijk achter de theorie van onderhandelen.

Blanche Voorneman

Blanche Voorneman is werkzaam als Social Impact Lead bij &FLUENCE. Haar expertise omvat o.a. stakeholder management in onderhandelingsprocessen en internationale samenwerking, waarbij zij inspireert om vanuit een onderhandelingsbenadering te opereren die zich baseert op meer openheid en onderling vertrouwen. Eerder werkte zij ruim tien jaar als diplomaat bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast is zij betrokken als Fellow bij de Tällberg / Stavros Niarchos Foundation, een internationaal samenwerkingsverband welke zich actief inzet voor de ontwikkeling van ethisch leiderschap en bestuur. Tijdens de Academyweek geeft zij samen met Maarten van Rossum een inspirerende training in succesvolle onderhandelingsvaardigheden.

Annemarie Van den Thillart

Altijd gekenmerkt als enthousiast, zeer energiek en een topvrouw met een mening. Maar: naar mate de jaren verstreken begon Annemarie steeds meer conflict vermijdend gedrag te tonen. Vooral zakelijk. Aardig gevonden worden, vanuit een grote onzekerheid. De laatste jaren lag ze vaak wakker, raakte zichzelf eigenlijk kwijt, en daar waar iedereen keek naar haar voor besluitvorming, had zij die ochtend nog niet eens kunnen besluiten wat ze moest aantrekken! Vertrouwen op ratio in plaats van intuïtie werd haar modus., zo erg dat ze op het laatst op zaterdagochtend al gespannen raakte dat het bijna maandag was. Sterker en zelfverzekerder worden lukte – door direct een mentor en een psycholoog in te schakelen, en heel veel te lezen, en te leren. Dankzij de kracht van routine en op zoek gaan naar zingeving op basis van haar eigen ‘why’ koos zij een nieuw pad, nam zitting in verschillende Advisory Boards (waaronder die van YLBA) én heeft Annemarie (inmiddels weer enthousiast en energiek) een uiterst praktische methode ontwikkelt, waarmee zij als Executive Mentor vrouwen in topfuncties begeleid. Ze noemt dit ‘Vrouwen die soms even de weg een beetje kwijt zijn, maar zeker niet verdwaald’. Tijdens het programma deelt Annemarie haar inzichten tijdens 1-op-1 coach momenten. Weten waar je écht goed in bent, wat je graag doet, maar vooral ook: wat je níet leuk vind: Volgens Annemarie is dat is de sleutel naar zelfinzicht, zelfvertrouwen en echt zelfleiderschap – en daar kun je niet vroeg genoeg in je carrière mee beginnen.

Monique Baidjnath-Badloe

Na het tegelijkertijd behalen van twee Masters (Internationaal Recht en Economie) maakte Monique vrij vroeg in haar carrière een totaal onverwachte beweging: Ze ging presenteren bij de NPO. Het volgen van je eigen pad, soms tegen alle verwachtingen in, is wat zij nu, als leiderschapscommunicatie-expert bij de Speech Republic wil meegeven. Want alleen echte verhalen hebben impact. Bij The Speech Republic en traint Monique politici, ondernemers, wetenschappers, CEO’s, topmanagers en High Potentials in binnen en buitenland. Zij doet dit samen met collega Maartje van Bavel, die al verschillende workshops en masterclasses over Impactvolle communicatie gaf tijdens eerdere edities van de Young Lady Business Academy – en een bijdrage leverde aan de YLBA podcast. Tijdens de YLBA x Speech Republic Masterclass helpt Monique je te ontdekken hoe jij dankzij verschillende technieken en inzichten over communicatie (zelfs wanneer je dit spannend vindt) voor je eigen verhaal kunt gaan staan. Want volgens Monique gaat impactvol communiceren om durven: zeg jij waar het op staat en waar jij in gelooft als alle ogen op jou zijn gericht? Bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek of bij een presentatie?

Atakan Tutum

Net zo licht als hij op zijn benen staat en met ogenschijnlijk gemak de duinen op rent, maakt Atakan, een inmiddels veelgevraagde ‘personal trainer’, contact met zijn cliënten. Behalve dat hij je op een fijne manier weet uit te dagen je fysieke grenzen op te zoeken, en er soms op een inspirerende maar gecontroleerde manier overheen te gaan, laat hij je intens genieten van het sporten en de omringende natuur. Inmiddels heeft Atakan, kortweg ‘Ata’, elf marathons gelopen, waaronder die van Chicago, Berlijn, Londen, New York en Tokio. Veel van zijn cliënten zweren intussen bij de aandacht, de aanmoedigingen en de brede glimlach van de natuurmens ‘Ata’.  

Julia Verbij

Julia begon in 2015 met social media als creatieve hobby en werkt inmiddels al jaren als social media manager, mentor en creator. Ze startte meer dan 8 bedrijven en ontdekte wat wel, maar ook wat niet werkt op social media en in business. Naast het maken van content en het geven van workshops heeft ze ook een coaching studie, een opleiding Taal & Communicatie en een minor Entrepreneurship afgerond. Tijdens deze editie van de YLBA zal zij een workshop geven over hoe je kan groeien op social media en geeft ze praktische tips over online ondernemen. Je leert van haar hoe online profileren jouw bedrijf, personal brand of persoonlijke missie mogelijk maakt. Met praktische tips, insights in de laatste trends helpt zij Young Ladies te begrijpen waar de kansen en risico’s liggen binnen social media, zowel op (online)ondernemersgebied, maar óók om sneller draagvlak te creëren vanuit een missie om niet omzetgericht, maar als influencer maatschappelijke impact te maken.

Lies Verburg

Lies is vanaf de oprichting nauw betrokken bij de Young Lady Business Academy. Zij levert al sinds editie 1 een bijdrage als jurylid en begeleidt de deelneemsters waar nodig. Tevens verzorgt zij een masterclass op het gebied van mindset & zelfvertrouwen. Lies is in het dagelijks leven wandelcoach, trainer, vertrouwenspersoon en mediator in familiebedrijven bij Groep Holland coaching & advies. Daarnaast is zij docente voor de leergang vertrouwenspersonen bij Hogeschool InHolland. Ze is een verbinder, heeft een creatieve geest en beschikt over veel humor. Hiermee kan ze bij lastige onderwerpen tot de kern doordringen en geeft ze inzicht in belemmerende overtuigingen. Haar oprechte interesse, oordeelvrije benadering en energieke persoonlijkheid stelt de ander in staat om grote stappen te zetten naar een lichter leven.  

Laura Bas

Laura Bas (1996) is een meervoudig prijswinnende Changemaker, Public Speaker en Dagvoorzitter. Na haar Jongerenambassadeurschap voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het behalen van haar Master in Culture, Organization & Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam besloot Laura haar kennis omtrent jongeren en gelijke kansen op de arbeidsmarkt verder uit te breiden. Zo deed ze samen met generatie-expert dr. Aart Bontekoning onderzoek naar Millennials & Werk en adviseerde ze verschillende organisaties over jongerenparticipatie. Als spreker is ze gespecialiseerd in jongerenparticipatie, millennials en gendergelijkheid. Laura weet het publiek haarfijn uit te leggen hoe we jongeren beter kunnen betrekken in organisaties en wat er nodig is om gelijke kansen te creëren voor mannen en vrouwen. Ze sprak onder andere al bij de Verenigde Naties, Unicef, Amref Flying Doctors, SheDecides, Girls not Brides en was jurylid voor de uitreiking van de Mensenrechtentulp. Daarnaast werd ze in 2021 derde bij Miss World Nederland. Op dit moment is ze ook een van de vier gezichten van het jongerenkanaal ‘What’s Next’ van AT5, en is ze in een van de sprekers bij TEDXAmsterdamWomen.

Nathalie Mangelaars

Nathalie wordt ook wel dé Pitch Queen van Nederland genoemd. Zij krijgt er energie van om mensen binnen een korte tijd tot de kern van hun boodschap te laten komen. Platte verkooppraatjes komen er bij haar niet in: “Een pitch is geen monoloog, maar de start van een dialoog”. Inmiddels heeft zij ruim 10.000 mensen getraind en is ze regelmatig als pitch expert te zien in de media. Als eigenaresse van de Pitch Academy geeft Nathalie trainingen en werkt ze samen met haar team aan hun gezamenlijke droom: Nederlanders en Vlamingen de allerbeste pitchers ter wereld maken!.Nathalie verzorgt tijdens de Academy week een bevlogen Masterclass op de vrijdag als afronding van het programma. Hier helpt zij de deelneemsters om ‘de puntjes op de i’ te zetten. De uitdaging? Het aanscherpen van je pitch / professionele droom – op basis van alle lessen en masterclasses die tijdens YLBA 13 voorbij komen.

Brittany Engelhart

“Anders zijn is ook een kracht. Juist door jezelf te omarmen, jezelf te durven zijn, zul je zien dat je ook door anderen omarmd zal worden. En dat geeft je ook het lef om de deur open te houden voor anderen.“ Deze quote laat zien wat Brittany drijft als Interne Communicatie Specialist bij Zeeman. Een rol waarin zij de perfecte balans vindt tussen haar sociale waarden en professionele ambities. Ooit begonnen als 18-jarige weekendhulp bij V&D, viel zij op door haar vastberadenheid en aanleg voor leiderschap en maakte ze een snelle doorgroei naar haar eerste communicatiefunctie binnen het bedrijf. Een leidinggevende functie liet vervolgens niet lang op zich wachten. Na een zijstap bij Blokker als Projectmanager Operations zette zij haar communicatie-expertise breed in bij maatschappelijk betrokken organisaties, zoals Stichting Burennetwerk en Stichting Meander-Prokino (zorg voor het jonge kind). Brittany woont in Amsterdam. In haar vrije tijd leest, schrijft, danst en reist ze graag. Ook maakt ze graag mooie herinneringen met vrienden en familie. Tijdens YLBA vergezelt ze Erik Jan Mares tijdens de Masterclass ‘Het stuur in handen nemen’.

Fenna Kiewiet de Jonge

Fenna is een 22-jarige AI-ondernemer die de grenzen van innovatie verlegt met haar bedrijf, ETNA Tech. Met haar expertise helpt ze bedrijven de mogelijkheden van AI te ontdekken en biedt ze op maat gemaakte, revolutionaire tools die hun bedrijfsvoering transformeren. Haar deelname aan de twaalfde editie van de Young Lady Business Academy was een keerpunt; ze heeft haar doelgroep en marktsegment met indrukwekkende precisie aangescherpt, wat haar in staat stelt om zich nog dieper te specialiseren in haar vakgebied. Samen met Elske Nijhof geeft zij een masterclass tijdens YLBA 13 over hoe jij, ongeacht je professionele droom, ook net zo snel én met meer effectiviteit kunt werken, door de tech-tools in te zetten die zij bij ETNA Tech ontwikkelt.

Elske Nijhof

Elske Nijhof is Data en AI consultant bij Accenture., studeert momenteel Data Science and Entrepreneurship bij de Jheronimus Academy of Data Science, heeft een achtergrond als wiskundige én past haar datagedrevenheid toe in haar rol binnen YLBA’s raad van Advies. Na haar deelname aan de YLBA-7 heeft ze als missie om meiden de charmes en kracht van technologie te laten inzien. Want: ”We moeten af van het saaie en stoffige imago wat wiskunde, tech en Artificial Intelligence (AI) nog af en toe met zich mee brengt”. Tijdens de workshop die ze samen met Alumna Fenna Kiewiet de Jonge geeft, legt ze uit waarom kennis over dit vak voor iedereen belangrijk is. En omdat Elske ervan overtuigd is dat je het beste leert door ook te doen, ga je tijdens de Masterclass direct zelf aan de slag met het opzetten je eigen Machine Learning Algoritme.

Krystel Hendrikse

We leven in een wereld waar de nadruk veelal ligt op de buitenkant waardoor we onbewust vergeten om bewust in te checken bij onszelf om te zien wat er écht aan de binnenkant gebeurd. Als (private) yoga teacher ondersteunt Krystel haar studenten om te leren leven vanuit het hart in plaats van het brein. Bewust durven om op de pauze knop te drukken, leren voelen en luisteren naar wat we diep van binnen echt willen in plaats automatisch te analyseren. Je ware zelf leren kennen waardoor je sterkere en een scherpere mind ontwikkeld. Niet alleen je mind maar ook je lichaam, want Krystel geeft als functional vinyasa & yin teacher graag toegankelijke lessen met pit. Echter vindt ze het belangrijker hoe een pose voor jouw lichaam voelt (en wat voor benefits dit geeft) dan hoe deze eruit ziet. Naast haar passie voor yoga is Krystel in het dagelijks leven ook actief voor haar eigen PR en marketing business. 

Aafke Zeldenrust

Aafke Zeldenrust is een oud-deelneemster van de YLBA en komt uit Groningen. Daar rond ze naast haar behaalde master Finance nu ook de master Juridische Bestuurskunde af. Ook startte zij tijdens haar studententijd met beleggen door deel te nemen aan een investment team. Maatschappelijke vraagstukken die raken aan de financiën, de financiële markten en beleggen houden haar bezig. Aafke vindt het een goede ontwikkeling dat jongeren meer interesse hebben in beleggen – maar belangrijk dat er ook voldoende aandacht is voor de risico’s. Zo deelde zij eerder bij NRC haar zorgen over de invloed van ‘finfluencers’ en maakt zij zich hard voor betere financiële voorlichting. Overzicht in je persoonlijke Financiën en de mogelijkheden binnen de financiële wereld kunnen ingewikkeld lijken. Waar moet je beginnen als je meer grip wil krijgen op geld? Samen met Eline Colijn geeft Aafke tijdens de Masterclass ‘ Financiële Zelfredzaamheid’ antwoord op deze vraag. Hoe je overzicht houd over je inkomsten en uitgaven; waarom een financieel plan en budgettering je helpt om doelen te bereiken; én (wanneer je overweegt om te gaan beleggen): je met gedegen basiskennis – o.a. over risico’s, verschillen tussen EFT’s en trackers – maar ook met betrouwbare informatiebronnen weer naar huis gaat.

Eline Colijn

Eline Colijn heeft haar expertise op het gebied van investeren, financiële markten en blockchain-technologie opgebouwd tijdens haar Bachelor of Science in Finance & Control aan de Hogeschool van Amsterdam. Haar academische focus ligt op financiële modellering, waardering, equity research, asset management en impact investing. Met haar kennis van financiële markten en met haar vermogen om complexe financiële concepten toegankelijk te maken, sprak zij eerder al op de BeleggersFair. Niet alleen over haar financiële kennis, maar ook over de kansen voor vrouwen in de sector. “Onderzoek toont aan: investeringsteams met een goede genderbalans behalen hogere rendementen. Dit is een belangrijke boodschap voor zowel ervaren financiële professionals als jonge vrouwen die hun pad willen vinden in de wereld van finance.” Waarom dit zo is, en hoe zij haar eigen carrierepad heeft uitgestippeld vertelt zij je tijdens de Masterclass Financiële Redzaamheid, die zij samen met Aafke geeft. Dit natuurlijk naast Eline’s inhoudelijke bijdrage over beleggen. En hoe dit niet alleen interessant kan zijn voor je persoonlijke financiën, maar ook die van je bedrijf.


Renée Koudstaal

Renée Koudstaal is journaliste, imago- en stijlexpert. Zij schrijft voor verschillende media en deelt op haar eigen platform renee-k haar leven tussen 2 steden: Amsterdam en Parijs. Na twintig jaar fulltime wonen & werken in Parijs, leeft Renée inmiddels ook deels in Nederland waar zij actief is als imago & stijlexpert voor professionals en bedrijven, waaronder het programma Women on Boards van Deloitte. In Parijs volgde Renee een commerciële studie en een opleiding aan een gerenommeerde Parijse filmschool, richtte haar eigen high-end event en PR agency op en werkte jarenlang met opdrachtgevers uit de wereld van mode, beauty, media en politiek. Zij raakt niet uitgesproken over de niet te onderschatten rol die stijl en kleding spelen. Vandaar dan ook dat zij de Young Ladies meeneemt in haar wereld, en hen tijdens haar masterclass de basisprincipes leert waarmee je jezelf (op jouw een eigen manier) stijlvol, moeiteloos en duurzaam kunt kleden. Jezelf dúrven laten zien, dat is waar het volgens Renée om gaat, ook aan de start van je carrière.

Emily Jacometti

Emily Jacometti, bekend om haar pionierswerk op het gebied van gamification en digitale educatie, is een toonaangevende ondernemer en spreker binnen de technologiewereld. Als medeoprichter van HackShield Future Cyber Heroes en Hero Center, heeft ze zich ingezet om maatschappelijke impact te genereren door de kracht van spel en storytelling. HackShield, een innovatief spel dat kinderen leert zich te wapenen tegen cybercriminaliteit, heeft sinds de lancering in 2019 aanzienlijke erkenning ontvangen, waaronder de prestigieuze Computable Award voor het ICT-project van het jaar. Emily’s expertise strekt zich ook uit naar haar rol bij Flavour, waar ze als co-CEO verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van gamification- en storytelling-software die op grote schaal wordt ingezet voor educatieve en transformatieve doeleinden. Naast haar ondernemerschap, is Emily ook actief als bestuurslid bij de Dutch Games Association, waar ze zich specifiek inzet voor de serieuze games industrie in Nederland. Haar inzichten en ervaringen als vrouw in de technologie deelt ze regelmatig als spreker op conferenties en seminars, waar ze onderwerpen als ondernemerschap, gamification, hero-centered design en diversiteit behandelt. Tijdens haar YLBA Masterclass neemt ze je niet alleen mee in haar ondernemersreis, maar geeft ze je ook tips en inspiratie hoe jij storytelling en gamification kunt inzetten om jezelf én organisaties te motiveren, en van weerstand naar leerstand te bewegen.


Mis deze kans niet!!!…

Schrijf je direct in voor YLBA in 2024 – deelname is gratis!

Belangrijke data 2024

Inschrijven uiterlijk op:
Editie 13: 20 mei 2024 – inschrijvingen geopend
Editie 14: 20 oktober 2024

Kennismaking & pitch-rondes (digidates):
Editie 13: 6 & 7 juni 2024
Editie 14: 31 okt & 1 november 2024

Academy-week:
Editie 13: 24 t/m 28 juni 2024
Editie 14: 25 t/m 29 november 2024

Definitieve locatie Academy-week:
Editie 13: Dotslash Startup Hub in UTRECHT
Editie 14: Titaan Innovation Hub in DEN HAAG

Voorlopige finaledag YLBA 2024:
Editie 13 en 14: 6 of 10 januari 2025