Title Image

Sprekersoverzicht

Op deze pagina verschijnt (ongeveer 2-3 maanden voorafgaand aan de Academy week) informatie over de sprekers/rolmodellen van de eerstvolgende editie. Hoewel een aantal rolmodellen en masterclasses (bijna) iedere editie terugkeren, wordt het programma ook voorzien van ‘nieuwe’ rolmodellen – en daarmee telkens opnieuw uitgevonden. Kun je niet deelnemen aan de eerstvolgende editie, maar wil je alvast inschrijven voor de editie daarna, dan kunnen de sprekers en masterclasses van een latere editie dus nog wijzigen.

Editie 12

Nouchka Fontijn

Nouchka Fontijn is de eerste Nederlandse vrouwelijke bokster die uitkwam op Olympische Spelen. Zij heeft 14 jaar gebokst en 180 wedstrijden gevochten. Tegenwoordig geeft zij keynotes, inspiratiesessies en fysieke boksclinics voor teams en bedrijven. Volgens Nouchka is boksen een sport die, net als het gaan voor je eigen carrière- en persoonlijke doelen, draait om voorkomen, incasseren en keihard terugslaan – waarbij mentaliteit misschien nóg belangrijker is dan die ene powerpunch.

Tijdens YLBA neemt Nouchka je mee in haar wereld en leert je een winnaarsmentaliteit te ontwikkelen. Want haar prestaties in de ring, heeft zij niet alleen behaald behaald door talent, maar ook door de juiste mindset aan te boren tijdens tegenslagen die er aan vooraf zijn gegaan.

Sophia Meijer

Social Media ‘fenomeen’ Sophia Meijer (instagram @sophiameijr / tiktok @sophiabusiness) is in augustus 2021 begonnen met het plaatsen van haar eerste TikTok video’s en heeft sindsdien meer dan 25 miljoen weergaven genereert. Wat begon als een grap tijdens haar studie E-commerce marketing & sales is uitgegroeid tot een volwaardig merk en fulltime businessmodel: Sophia wordt dagelijks gevraagd voor nieuwe samenwerkingen, is een succesvol zelfstandig affiliate marketeer en via haar eigen online programma leidt ze inmiddels meer dan 300 ambitieuze vrouwen op om hetzelfde te kunnen doen. Daarnaast wordt ze vanwege haar kennis, ervaring en enthousiasme vaak geraadpleegd als adviseur en workshopgever door het bedrijfsleven.

Tijdens YLBA vertelt zijn o.a. over haar persoonlijke verhaal als jong ondernemer, de positieve en negatieve kanten van social media en geeft ze een workshop ‘kansen van social selling’. Met praktische tips, insights in de laatste trends en actuele voorbeelden om zo snel mogelijk ‘viraal te gaan’ helpt zij Young Ladies te begrijpen waar de kansen liggen, zowel op (online)ondernemersgebied, maar óók om sneller draagvlak te creëren en als influencer maatschappelijke impact te maken via social media.

Bas Blekkingh

Bas is auteur van ‘Authentiek leiderschap, ontdek en leef je missie’.
Samen met zijn collega’s van de organisatie Authentiek Leiderschap, begeleidt en adviseert hij het hoger segment leidinggevenden, zowel individueel, in teams, als hele organisaties. Zij begeleiden zowel nationale en internationale organisaties naar een meer high performing cultuur. Deze ontwikkeling gaat altijd over de as van leiderschap. Bas zegt hierover ‘Leiders hebben nog onvoldoende door welke effectieve en helaas ook ineffectieve impact ze kunnen maken op de cultuur en de pro-activiteit van organisaties, er ligt een wereld aan mogelijkheden voor ze klaar’. Zijn manier van aanpak kenmerkt zich door een no nonsens benadering.
Bas doceert tevens ‘Authentiek Leiderschap & boardroom dynamics’ als bestuursdocent op de universiteit Nyenrode. Hij heeft zijn opleiding genoten aan de Koninklijke Militaire Academie en mocht binnen de Landmacht leidinggevenden opleiden. In 1993 heeft hij een overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en is in 1996 begonnen met zijn eigen organisatie (www.authentiekleiderschap.nl). De missie van Authentiek leiderschap BV is ‘verborgen authentiek potentieel ontsluiten en verbinden’.

Elske Doets

Naast eigenaar van Doets Reizen en initiator van de sociaal-maatschappelijke startup BuddyBold is Elske Doets oprichter van de Young Lady Business Academy (YLBA). Ze heeft een onafhankelijke geest en een heldere blik op de toekomst van samenleving en economie, die ze op uitnodiging van onder meer NPO1, NPO2, Radio1 en BNR deelt in verschillende programma’s. Behalve de overtuiging dat we collectief moeten loskomen van oude denkpatronen en -reflexen is een van Elske’s kernopvattingen dat een gelukkige, schone en succesvolle samenleving gebaat is bij (meer) vrouwen op sleutelposities. En dat die verschuiving niet oppervlakkig via quota moet worden opgelegd, maar alleen van onderop, via een initiatief als de Young Lady Business Academy, duurzaam en succesvol kan worden: door vrouwelijk talent maximaal ruim baan te geven. Inmiddels schreef Elske drie boeken, waarvan ‘De Leeftijdloze Samenleving’ (Atlas/Contact, 2023) de meest recente is. Waar Elske verschijnt, ontstaat beweging. En verlegt ze op charmante en lichtvoetige wijze de aandacht van het meningsverschil naar de structurele oplossing, of het nu over gender equality, overconsumptie of vergrijzing gaat. Met een brede glimlach omschrijft Elske zichzelf als ‘herderlijk’: ‘Ik stimuleer mensen een richting te kiezen, want elke keuze is mijns inziens beter dan geen keuze.’

Vida Asare

Vida Asare

Vida Asare (2000) kreeg op de lagere school een VMBO-advies, maar is intussen een uitzonderlijk presterende rechtenstudent in Amsterdam. Naast haar rechtenstudie, is Vida parttime bijbelschoolstudent aan de River Bible Institute. Door de lastige omstandigheden waarin ze zelf opgroeide en de extra inspanningen die ze heeft moeten doen om te komen waar ze nu is, wil ze niets liever dan volgende generaties meer kansengelijkheid bieden. Ze heeft een hart voor de kwetsbare doelgroepen in Ghana en wil werken naar een samenleving vol met kansen voor jonge mensen. Vida spreekt nu al voor de vijfde keer op een rij voor de Academy, in haar masterclasses daagt zij de young ladies uit om te durven dromen en hun comfort-zone uit te stappen.  

Jean-Pierre Kempeneers

Jean-Pierre Kempeneers

Jean-Pierre studeerde rechten in Leiden, was stagiaire bij de Europese Commissie, speechwriter van de president van de liberalen in het Europees parlement en werkt sinds 1995 voor het ministerie van buitenlandse zaken, op dit moment als Diplomaat. Maar hij was onder meer ook de particulier secretaris van de staatssecretaris voor Europese Zaken, werkte op onze ambassades in Wenen en Tel Aviv, als waarnemend ambassadeur in Port of Spain, Trinidad en Tobago en was hoofd politieke afdeling van de permanente vertegenwoordiging van NL bij de VN in New York, alsmede hoofd mensenrechten, en werkte voorafgaand aan zijn huidige positie als hoofd van het Philips-kantoor in Brussel. Ook is hij zes jaar actief geweest als Nationaal coördinator internationale functies en ambassadeur voor benoemingen van Nederlandse professionals in multilaterale instellingen als de VN, Wereldbank, de NAVO, enz. Hij is naast zijn functie als diplomaat onder meer voorzitter van de Raad van Advies van de Veerstichting, van de rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit Leiden en het Amsterdam Center for European Studies van de Universiteit van Amsterdam. Hij is moderator en frequent spreker voor studenten en professionals. Over internationale samenwerking, diplomatiek en ambassadeurschap raakt hij nooit uitgepraat. Tevens is hij een groot sportfan, als toeschouwer en beoefenaar. Hij doet aan hardlopen en is voetbaltrainer, nu nog alleen van het team van zijn jongste zoon.

Nancy Tromp

Nancy Tromp richtte na de dood van haar man in 2017 de EvEFoundation op, een stichting die zich richt op jongeren tussen de 14 en 24 jaar die één of beide ouders zijn verloren. Inmiddels heeft de EvEFoundation al tientallen jongeren begeleid en opent de Foundation, naast de locatie ’t Gooi, ook haar deuren in Amsterdam en Maastricht. Verder coacht en traint zij vanuit haar bedrijf Purple id. managers en directeuren met als specialisatie de kracht van non-verbale communicatie en emoties. Nancy leert de boodschap beter over te dragen, strategischer te acteren, met meer gemak te managen en meer waarde toe te voegen aan de ontwikkeling van anderen. Authenticiteit, zonder trucs.

Monique Baidjnath-Badloe

Na het tegelijkertijd behalen van twee Masters (Internationaal Recht en Economie) maakte Monique vrij vroeg in haar carrière een totaal onverwachte beweging: Ze ging presenteren bij de NPO. Het volgen van je eigen pad, soms tegen alle verwachtingen in, is wat zij nu, als leiderschapscommunicatie-expert bij de Speech Republic wil meegeven aan haar klanten. Want alleen echte verhalen hebben impact.

Bij The Speech Republic en traint Monique politici, ondernemers, wetenschappers, CEO’s, topmanagers en High Potentials in binnen en buitenland. Zij doet dit samen met collega Maartje van Bavel, die al verschillende workshops en masterclasses over Impactvolle communicatie gaf tijdens eerdere edities van de Young Lady Business Academy – en een bijdrage leverde aan de YLBA podcast. Volgens Monique gaat impactvol communiceren om durven: zeg jij waar het op staat en waar jij in gelooft als alle ogen op jou zijn gericht? Bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek of bij een presentatie? Tijdens de Masterclass helpt Monique je te ontdekken hoe jij dankzij verschillende technieken en inzichten voor je eigen verhaal kunt gaan staan.  

Atakan Tutum

Net zo licht als hij op zijn benen staat en met ogenschijnlijk gemak de duinen op rent, maakt Atakan, een inmiddels veelgevraagde ‘personal trainer’, contact met zijn cliënten. Behalve dat hij je op een fijne manier weet uit te dagen je fysieke grenzen op te zoeken, en er soms op een inspirerende maar gecontroleerde manier overheen te gaan, laat hij je intens genieten van het sporten en de omringende natuur. Inmiddels heeft Atakan, kortweg ‘Ata’, elf marathons gelopen, waaronder die van Chicago, Berlijn, Londen, New York en Tokio. Veel van zijn cliënten zweren intussen bij de aandacht, de aanmoedigingen en de brede glimlach van de natuurmens ‘Ata’.  

Maarten van Rossum

Maarten van Rossum is head of strategy by &FLUENCE en strategisch adviseur aan het Cambridge Onderhandelaars Instituut. Dit is een spin-off van het Harvard programma van onderhandelen geleid door Professor Robert Bordone. Maarten heeft jarenlang als diplomaat gewerkt voor de Nederlandse overheid in o.a. Brussel, Washington DC en Afghanistan. Aansluitend was hij voor een aantal jaar raadsadviseur van Premier Mark Rutte. Daarna is hij een aantal jaar Global Director of Public Affairs geweest bij HEINEKEN Company. Ook is Maarten voorzitter van het de Witt Institute for Advanced Negotiations. Maarten geeft masterclasses voor expert onderhandelaars op diverse opleidingsinstituten in Nederland en schreef Maarten als coauteur het boek “Toponderhandelaars”. Dit boek richt zich op de praktijk achter de theorie van onderhandelen.

Blanche Voorneman

Blanche Voorneman is werkzaam als Social Impact Lead bij &FLUENCE. Haar expertise omvat o.a. stakeholder management in onderhandelingsprocessen en internationale samenwerking, waarbij zij inspireert om vanuit een onderhandelingsbenadering te opereren die zich baseert op meer openheid en onderling vertrouwen. Eerder werkte zij ruim tien jaar als diplomaat bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast is zij betrokken als Fellow bij de Tällberg / Stavros Niarchos Foundation, een internationaal samenwerkingsverband welke zich actief inzet voor de ontwikkeling van ethisch leiderschap en bestuur. Tijdens de Academyweek geeft zij samen met Maarten van Rossum een inspirerende training in succesvolle onderhandelingsvaardigheden.

Frances Rozelaar

Mijn naam is Frances en ik kijk er enorm naar uit om jullie te ontmoeten. Binnen mijn bedrijf (www.francesroselaar.nl) werk ik als holistisch transformatiecoach. Ik coach vrouwen die voelen dat ze altijd alles maar bijeen moeten houden en graag de ruimte willen voelen om uit te spreken wat zij nodig hebben om écht gelukkig te zijn. Thema’s als onzekerheid, burn out, grenzen aangeven, jezelf uiten, jezelf op één zetten, weten wat je wil… het komt allemaal voorbij. Daarnaast werk ik op diverse locaties als yoga teacher en organiseer ik cacao ceremonies en yoga retreats. 

Met heel veel plezier kom ik bij jullie een workshop geven over ontspannen met de adem en yin yoga. Als je hard werkt is zelfzorg heel belangrijk en ik geef jullie graag een aantal praktische tools waarmee je gedurende je dag een kleine break zou kunnen inbouwen om je lichaam terug te brengen naar een staat van rust. Yoga helpt mij om in balans te blijven. Het geeft mij rust en helderheid. Ik maak tijdens yin yoga ruimte voor de stilte en nodig je uit om juist eens te luisteren naar wat er in je gebeurt. Met je gedachten en je gevoel. Met nieuwsgierigheid aanwezig zijn in je eigen hoofd en lijf maakt dat je jezelf steeds beter leert kennen en op jouw gevoel en lichaam als kompas kunt gaan vertrouwen. 

Daphne Feller

Daphne Feller

Met meer dan 12 jaar aan nationale en internationale werkervaring bij diverse organisaties, haar Executive MBA-studie, en certificering als ‘brain-based’ coach bij het gerenommeerde NeuroLeadership Instituut, begrijpt Daphne Feller als geen ander met welke uitdagingen professionals en bedrijven worden geconfronteerd. Als oprichter van BrainExplainers adviseert zij organisaties over de inzet van neuropsychologische inzichten in het bedrijfsleven, om teams te helpen evenwichtiger en meer mentaal gefocussed te worden én te blijven – door het toepassen van een concrete en op wetenschap gebaseerde aanpak. Ook tijdens YLBA vertelt zij over de werking van het brein, bias, ‘Waarom we doen wat we doen’ én hoe je jezelf kunt trainen om meer doelgericht en met emotioneel evenwicht aan de slag te gaan. Over leiderschap en welzijn in relatie tot neurowetenschappen raakt zij zelden uitgepraat. Ze is moeder van twee jonge dochters, beklom in 2018 de Mont Blanc en is een gecertificeerd neuro-coach.

Annemarie Van den Thillart

Altijd gekenmerkt als enthousiast, zeer energiek en een topvrouw met een mening. Maar: naar mate de jaren verstreken begon Annemarie steeds meer conflict vermijdend gedrag te tonen. Vooral zakelijk. Aardig gevonden worden, vanuit een grote onzekerheid. De laatste jaren lag ze vaak wakker, raakte zichzelf eigenlijk kwijt, en daar waar iedereen keek naar haar voor besluitvorming, had zij die ochtend nog niet eens kunnen besluiten wat ze moest aantrekken! Vertrouwen op ratio in plaats van intuïtie werd haar modus., zo erg dat ze op het laatst op zaterdagochtend al gespannen raakte dat het bijna maandag was.

Sterker en zelfverzekerder worden lukte – door direct een mentor en een psycholoog in te schakelen, en heel veel te lezen, en te leren. Dankzij de kracht van routine en op zoek gaan naar zingeving op basis van haar eigen ‘why’ koos zij een nieuw pad, nam zitting in verschillende Advisory Boards (waaronder die van YLBA) én heeft Annemarie (inmiddels weer enthousiast en energiek) een uiterst praktische methode ontwikkelt, waarmee zij als Executive Mentor vrouwen in topfuncties begeleid. Ze noemt dit ‘Vrouwen die soms even de weg een beetje kwijt zijn, maar zeker niet verdwaald’. Tijdens het programma deelt Annemarie haar inzichten tijdens 1-op-1 coach momenten. Weten waar je écht goed in bent, wat je graag doet, maar vooral ook: wat je níet leuk vind: Volgens Annemarie is dat is de sleutel naar zelfinzicht, zelfvertrouwen en echt zelfleiderschap – en daar kun je niet vroeg genoeg in je carrière mee beginnen.


Laura Bas

Laura Bas (1996) is een meervoudig prijswinnende Changemaker, Public Speaker en Dagvoorzitter. Na haar Jongerenambassadeurschap voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het behalen van haar Master in Culture, Organization & Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam besloot Laura haar kennis omtrent jongeren en gelijke kansen op de arbeidsmarkt verder uit te breiden. Zo deed ze samen met generatie-expert dr. Aart Bontekoning onderzoek naar Millennials & Werk en adviseerde ze verschillende organisaties over jongerenparticipatie. Als spreker is ze gespecialiseerd in jongerenparticipatie, millennials en gendergelijkheid. Laura weet het publiek haarfijn uit te leggen hoe we jongeren beter kunnen betrekken in organisaties en wat er nodig is om gelijke kansen te creëren voor mannen en vrouwen. Ze sprak onder andere al bij de Verenigde Naties, Unicef, Amref Flying Doctors, SheDecides, Girls not Brides en was jurylid voor de uitreiking van de Mensenrechtentulp. Daarnaast werd ze in 2021 derde bij Miss World Nederland. Op dit moment is ze ook een van de vier gezichten van het jongerenkanaal ‘What’s Next’ van AT5, en is ze in een van de sprekers bij TEDXAmsterdamWomen.

Prof. dr. Justin Jansen

Justin Jansen is hoogleraar Ondernemerschap aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit en academisch directeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship. Hij is onder andere bekend van de Top-250 Groeibedrijven en het ScaleUp Dashboard en doet al meer dan twintig jaar onderzoek bij succesvolle Nederlandse groeibedrijven. Hij is co-auteur van het recentelijk verschenen boek ‘Naar een Gezond Groeibedrijf in Vijf Stappen’. Daarnaast is hij adviseur en verzorgt hij trainingen over gezonde groei, vernieuwing en de schaalbaarheid van organisaties. Professor Corporate Entrepreneurship – www.rsm.nl/jjansen

Renée Koudstaal

Renée Koudstaal is journaliste, imago- en stijlexpert. Zij schrijft voor verschillende media en deelt op haar eigen platform renee-k  en instagram haar leven tussen 2 steden: Amsterdam en Parijs.Na twintig jaar fulltime wonen & werken in Parijs, leeft Renée inmiddels ook deels in Nederland waar zij actief is als imago & stijlexpert voor professionals en bedrijven, waaronder het programma Women on Boards van Deloitte. In Parijs volgde Renee een commerciële studie en een opleiding aan een gerenommeerde Parijse filmschool, richtte haar eigen high-end event en PR agency op en werkte jarenlang met opdrachtgevers uit de wereld van mode, beauty, media en politiek. Zij raakt niet uitgesproken over de niet te onderschatten rol die stijl en kleding spelen. Vandaar dan ook dat zij de Young Ladies meeneemt in haar wereld, en hen tijdens haar masterclass de basisprincipes leert waarmee je jezelf (op jouw een eigen manier) stijlvol, moeiteloos en duurzaam kunt kleden. Jezelf dúrven laten zien, dat is waar het volgens Renée om gaat, ook aan de start van je carrière.

Antoinette Leerdam

Antoinette Leerdam is Coach, auteur, docent aan de o.a. Hogeschool van Leiden, ondernemer, adviseur, NLP specialist, FLP-therapeut maar bovenal: een echte wegwijzer in onderwijsontwikkeling met een passie voor talentgedreven werk.

Haar existentiële en genre-overstijgende manier van onderzoeken leidde tot bestsellers (studieboeken als Money en Who the heck am I?), een future builders academy en talloze vernieuwende onderwijskundige inzichten en concepten die inmiddels in binnen- en buitenland worden toegepast.

Tijdens haar werk over vond ze nieuwe manieren om een unieke set van talenten te identificeren, activeren en ontwikkelen, die je richting geven in je leven, studie en werk. Door haar ervaring als docent weet zij daarnaast als geen ander wat er omgaat bij de Young Ladies, omdat de leeftijdsgroep aansluit op die van haar studenten.

Antoinette geeft tijdens de Young Lady Business Academy een masterclass geven over wat ze heeft ontdekt, waarom het kennen van je kerntalent(en) je voordelen biedt – en hoe je daar zelf naar op zoek kunt gaan . Zodat jij meer richting en effectiviteit ervaart in je carrière, en de keuzes die je maakt.


Lies Verburg

Lies is vanaf de oprichting nauw betrokken bij de Young Lady Business Academy. Zij levert al sinds editie 1 een bijdrage als jurylid en begeleidt de deelneemsters waar nodig. Tevens verzorgt zij een masterclass op het gebied van mindset & zelfvertrouwen. Lies is in het dagelijks leven wandelcoach, trainer, vertrouwenspersoon en mediator in familiebedrijven bij Groep Holland coaching & advies. Daarnaast is zij docente voor de leergang vertrouwenspersonen bij Hogeschool InHolland. Ze is een verbinder, heeft een creatieve geest en beschikt over veel humor. Hiermee kan ze bij lastige onderwerpen tot de kern doordringen en geeft ze inzicht in belemmerende overtuigingen. Haar oprechte interesse, oordeelvrije benadering en energieke persoonlijkheid stelt de ander in staat om grote stappen te zetten naar een lichter leven.  


Anne-Pleun Van Eijsden

Anne-Pleun Van Eijsden, oprichtster en CEO van Paper on the Rocks verliet haar baan als e-commerce marketeer in Berlijn en koos voor haar echte droom: ‘bewust ondernemerschap’, een ambitie die zij overigens al had toen zij nog maar 11 jaar oud was. Na drie studies – Geschiedenis (social movements & revoluties), Rechten (Europees Recht) en Chinees (taal) – ontdekte ze hoe vervuilend de papierindustrie is, en dat er alternatieven op de markt zijn die niet wijdverspreid werden opgepikt. Haar idee om hier zelf mee aan de slag te gaan zorgde voor veel weerstand, maar werd uiteindelijk een succesverhaal: Met Paper on the Rocks verkoopt zij al sinds 2015 notebooks van steenpapier, waarvoor zij een B-corp certificaat ontving en een internationale afzetmarkt wist aan te boren. Een start-up beginnen die winstgevend wordt en een positieve impact maakt, en hoe je omgaat met zowel succes als (persoonlijke) tegenslagen als ondernemer, dat is waar haar masterclass tijdens YLBA editie 12 aandacht aan zal besteden.


Nicky Roodnat

Nicky Roodnat is jong-onderneemster en oud-YLBA deelneemster. Direct na haar studie richtte zij Roodnat Telemarketing op, vanuit haar studentenkamer. 3,5 jaar later runt zij een volwaardig bedrijf met een kantoor in het centrum. Samen met acht collega’s helpt ze andere ondernemers met de volledige ontzorging van sales en service in de breedste zin van het woord. Daarnaast heeft zij een groot oog voor het maken van impact in haar directe omgeving door het bieden van kansen en faciliteren van ontwikkeling voor jonge vrouwen die zij een plek en mentorschap biedt in haar bedrijf. Onder andere hierdoor is zij dit jaar genomineerd voor de SHE-LEADS Awards, welke wordt uitgereikt aan een opmerkelijke vrouwelijke oprichter, die een positieve impact creëert met haar onderneming. Tijdens haar workshop & pitch competitie helpt zij jou aan een sterke elevator pitch. Of dit nu gaat over jezelf ‘verkopen’ in de zoektocht naar je eerste baan, een conceptvoorstel over de buhne krijgen, of een duidelijk verhaal vertellen bij het vermarkten van producten of diensten.


Mis deze kans niet!!!…

Schrijf je direct in voor YLBA in 2024 – deelname is gratis!