Title Image

HELP HET GROEIPOTENTIEEL VAN NEDERLAND 

Aanwas van Talent voor bedrijven, overheid en ondernemerschap

 

De groeikracht van Nederland is gebaat bij de inzet van alle beschikbare talenten. Hoe meer talent er doorbreekt met een verschillende achtergrond, hoe veerkrachtiger de Nederlandse economie de komende decennia zal zijn. Om vrouwelijk toptalent structureel in veel grotere getalen tot bloei te brengen, is er de Young Lady Business Academy (YLBA). Deze biedt jonge, ambitieuze vrouwen van 15 tot en met 25 jaar de veiligheid en de stimulans om ongegeneerd voor hun professionele dromen en ambities uit te komen. Daardoor krijgt niet alleen vrouwelijk ondernemerschap een enorme duw in de goede richting, maar ontstaat er ook een gloednieuw groeipotentieel voor onder meer bedrijven, overheden en politiek.

 

STEUN ONS!

Download onze sponsorenbrochure via onderstaande button of lees verder op deze pagina voor meer informatie.

Vragen of interesse om een mogelijke samenwerking te bespreken? Neem dan contact op met info@ylba.nl

 

 

Magneet voor jonge, talentvolle vrouwen van alle opleidingsniveau’s en achtergronden

Het unieke van YLBA is dat we de kracht van de gedrevenheid als uitgangspunt nemen. Het maakt ons niet uit welke droom je koestert, als je het maar graag genoeg wilt. Of je nu wenst uit te blinken als ondernemer, politicus, (klimaat)activist of topvrouw, het is ons allemaal even lief. En ook je opleidingsniveau maakt voor ons geen verschil.

Geen hokjesdenken

Dankzij deze open filosofie is YLBA een magneet voor jonge, ambitieuze vrouwen. En stroomt het bij ons over van inspirerende en verwachtingsvolle energie. Daarbij hoort dat we negativisme en relativering bewust buiten de deur houden: we focussen op je droom en hoe je die kunt realiseren. Nogmaals: denken in hokjes (in mbo/ hbo/wo of iets anders) is bij ons uit den boze. Wij stimuleren juist de diversiteit, samenwerking en kruisbestuiving tussen theoretisch en praktisch geschoolden. Gevolg? Niet alleen de leiders, maar ook de ondernemers en impactmakers van morgen kom je tegen bij de YLBA.

7 jaar YLBA = 700+ Alumni, in een steeds hechtere community

Naast de twee Academy-weken per jaar – waar steeds nieuwe lichtingen Young Ladies aanschuiven – zorgt het alumnibeleid ervoor dat de YLBA een steeds grotere (en hechtere) community wordt. Via events, nieuwsberichten en lokale netwerkgroepen worden kennis, netwerkmogelijkheden en carrièrekansen veelvuldig gedeeld. Hoogtepunt hierbij is het jaarlijkse Alumni-event (op locatie bij een van de Corporate Partners), waar de verschillende lichtingen, rolmodellen en sponsoren samenkomen. Via verschillende online-interviews en de speciale Young Lady Business Academy podcast maakt u kennis met een aantal van onze veelbelovende alumni.

 

‘YLBA heeft gezorgd dat ik voor geen enkele uitdaging meer terugdeins.’

Fleur Huijs

Dáárom sponsor worden…

Uit ervaring weten wij dat bijna alle bedrijven positief tegenover meer diversiteit staan, maar niet altijd weten hoe ze dat in actie moeten omzetten. Door sponsor te worden van de Young Lady Business Academy (YLBA) en bij te dragen aan kansengelijkheid tussen talenten met verschillende achtergronden, vangt u, zogezegd, twee vliegen in een klap. Allereerst helpt u jonge, ambitieuze vrouwen bij hun kansen op de arbeidsmarkt. Maar daarnaast staat u niet  langer met de mond vol tanden wanneer iemand naar voren stapt en vraagt ‘wat doen jullie concreet aan diversiteit?’. Als sponsor van YLBA gaat de maatschappelijk impact van uw bedrijf of organisatie, kortom, met sprongen vooruit.

Exclusieve netwerktoegang

Als YLBA-sponsor kunt u deelnemen aan verschillende recruitmentactiviteiten of andere vormen van samenwerking aangaan met Elske, de stichting en/of de (ondernemingen van) meer dan 700 Alumni. Uw bedrijf krijgt bovendien makkelijker toegang tot de uitdijende talentpool van ‘high potentials’ die de YLBA hebben afgerond. En uw specifieke vacatures kunnen op uw verzoek in de community worden gedeeld: al met al een uitgelezen kans om uw ambitie meer divers te worden in reële actie om te zetten.  

Fiscale voordelen

Stichting YLBA is een non-profit organisatie, uw gift is daarom vrijgesteld van BTW en zakelijk aftrekbaar van de belastbare winst. Ook privé is het mogelijk een schenking op te voeren als aftrekpost, tenminste, als uw donatie 60 euro of meer bedraagt. Indien gewenst voorziet Stichting YLBA u van een correcte btw-vrije schenkingsfactuur.

‘Dit is de eerste plek waar ik me zó snel thuis/comfortabel voelde.’
Farhad Askarzada

 

‘Met je hoofd boven het maaiveld uitsteken is iets positiefs.’
Pien Obbes

 

Sponsormogelijkheden


YLBA Corporate Partnership

  • Een 2- tot 4-jarig commitment van een serieuze corporate partner, die actief werk maakt van toekomstige kernwaarden als diversiteit en inclusie
  • Een financiële jaarlijkse bijdrage van 10.000 euro aan de stichting YLBA (goed voor deelname van 10 Young Ladies)
  • 3 tickets voor het jaarlijkse YLBA Alumni-Event
  • Per Academy-week 5 livestream tickets voor medewerkers die online een of meerdere masterclasses uit het programma willen volgen

Extra’s indien gewenst:

  • Inhoudelijke bijdragen van uw medewerkers, bijvoorbeeld aan de jurering tijdens de YLBA finale
  • (Reversed) mentoring en/of coaching tussen uw medewerkers en een aantal Young Ladies, met 1 tot 4 contactmomenten per jaar
  • Het verzorgen van een masterclass tijdens de Academy Week en/of het Alumni event
  • Uitnodigen van Alumni voor cases binnnen de eigen organisatie
  • Delen van relevante vacatures en/of promotie van young-talent programma’s en traineeships in het Alumni-netwerk
  • Een evenementlocatie beschikbaar stellen voor de Academy weken en/of het Alumni-event

Sponsor voor een of meerdere Young Ladies

Stichting YLBA wil voorkomen dat jonge vrouwen die zich aanmelden met een financiële drempel geconfronteerd worden. Dat zou indruisen tegen onze passie voor kansengelijkheid. Daarom blijven wij de Academy-week voor de Young Ladies geheel gratis aanbieden, inclusief gezonde catering. Dankzij de gulle bijdragen van de rolmodellen, die hun workshops en masterclasses gratis voor ons geven, wordt het makkelijker om die financiële drempel inderdaad niet te hoeven opwerpen. Ook de bijdragen van corporate sponsoren en een jaarlijkse investering van de initiatiefneemster, maken het mogelijk dat er iedere editie (gegarandeerd) ruimte is voor 25 tot 35 live deelneemsters.

Geweldig gebaar

De kosten voor het live-programma en de finale bedragen op dit moment (2023) zo’n 1000 euro per Young Lady. O.a. Catering,- techniek-, locatiehuur, facilitaire en organisatorische kosten vallen hieronder. Omdat het aantal werkelijke aanmeldingen voor het programma hoger ligt, is het ook mogelijk om een of meerdere Young Ladies individueel te sponsoren. Dat is wat ons betreft een geweldig gebaar. Want daarmee geeft u nóg meer vrouwelijk talent de kans op een doorbraak.


Doneer een vrij bedrag als Symphatisant

Bent u als ouder, verzorger, familielid of anderzijds geïnteresseerd om een vrij bedrag te doneren? Ook dat is mogelijk. U kunt een donatie doen via rekeningnummer NL30FVLB 0225 109123 t.n.v. Stichting Young Lady Business Academy, of kunt gebruik maken van dit formulier.


Samenwerking: geef een workshop, masterclass – of stel een aanmoedigingsprijs beschikbaar

U kunt ook ‘inhoudelijk doneren’ aan de YLBA. Wij bieden jaarlijks ruimte voor 2 tot 4 nieuwe rolmodellen die een inhoudelijk interessante workshop of masterclass willen geven tijdens de Academy week. Ook kunt u de YLBA-finale op een bijzondere manier opluisteren door het ter beschikking stellen van een prijs, waar de naam van uw bedrijf of organisatie aan gelinkt wordt. U kunt zo’n prijs geheel zelfstandig in het leven roepen, maar ook in samenwerking met andere bedrijven en organisaties.  

Een overzicht van de beschikbare prijzen in 2023 vindt u hier.

Meer informatie?

Interesse om een mogelijke samenwerking te bespreken? Neem dan contact op met Elske Doets via e.doets@ylba.nl of telefonisch via 06-24811615.

 


 

Wij staan ingeschreven bij KVK onder nummer: 77276507. Bekijk hier de Algemene Voorwaarden Doneren Stichting Young Lady Business Academy.