Title Image

HELP HET GROEIPOTENTIEEL VAN NEDERLAND 

 

Young Lady Business Academy stimuleert jonge vrouwen hun dromen écht waar te maken

De groeikracht van Nederland is gebaat bij de inzet van alle beschikbare talenten. Hoe meer talent er doorbreekt met een verschillende achtergrond, hoe slimmer en veerkrachtiger de Nederlandse economie zich de komende decennia zal manifesteren.

Om de aanwas van topvrouwen structureel te vergroten, is er nu de Young Lady Business Academy (YLBA). Deze biedt jonge vrouwen van 15 tot en met 24 jaar de veiligheid en de stimulans om ongegeneerd voor hun dromen en ambities uit te komen. Zo brengen we niet alleen veel vrouwelijk ondernemerschap tot bloei, maar ook een gloednieuw groeipotentieel voor bedrijven, overheden en politiek.

Magneet voor jonge, ambitieuze vrouwen

Het unieke van YLBA is dat we de kracht van motivatie als uitgangspunt nemen. Het maakt bij ons niet uit welke droom je koestert. Of je wilt uitblinken als ondernemer, politicus of topvrouw. De gedrevenheid om je droom waar te maken, is bij ons doorslaggevend.

Dankzij deze filosofie is YLBA een magneet voor jonge, ambitieuze vrouwen. Stroomt het bij ons over van inspirerende dromen en verwachtingsvolle energie. En daarbij hoort dat we negativisme en relativering bewust buiten de deur houden: we focussen op je droom en hoe je die waar kunt maken. Want waarom zou een jonge vrouw niet net zo voluit mogen gaan voor haar dromen als een jongeman?

‘YLBA heeft gezorgd dat ik voor geen enkele uitdaging meer terugdeins.’

Fleur Huijs


Kortom, de leiders van morgen kom je tegen bij de YLBA. Bovendien zal de Academy dankzij het actieve alumnibeleid de komende jaren nóg verder uitgroeien tot een thuisbasis van waaruit jonge, ambitieuze vrouwen hun talenten in heel Nederland gaan inzetten.

‘Onvergetelijk, confronterend en super enthousiasmerend!’
Aniek van den Berg

Bewezen succes, nu dóórpakken…

Met optredens van Neelie Kroes en Mark Rutte, het bezoek van Koningin Máxima en de aantoonbare progressie van inmiddels ruim driehonderd alumni heeft YLBA veel aandacht getrokken, onder meer van het tv-programma De Wereld Draait Door (2019). Er is nu zoveel energie rond de YLBA dat we hebben besloten het initiatief groter te maken. Zodat we nog meer talentvolle jonge vrouwen kunnen bereiken; hen dat laatste zetje kunnen geven wél echt voor hun ambities te gaan.    

‘Bij YLBA heb ik geleerd groot te dromen en dat ook uit te spreken. Ook heeft het me een prachtig netwerk aan powervrouwen opgeleverd.’ – Yasmine Rjiba

Dáárom sponsor worden…

Pers en publiek zullen de komende jaren steeds meer ondernemingen onder de loep nemen wat betreft diversiteitsbeleid. Uit ervaring weten wij dat bijna alle bedrijven positief tegenover diversiteit staan, maar niet altijd weten hoe ze dat in actie moeten omzetten. Door sponsor te worden van de Young Lady Business Academy (YLBA) en op die manier een concrete bijdrage te leveren aan kansengelijkheid, bevordert u niet alleen de kansen van jonge vrouwen op de arbeidsmarkt, maar staat uw bedrijf ook niet langer met de mond vol tanden als de buitenwacht vraagt ‘wat jullie concreet aan diversiteit doen’. 

Doneren

Stichting YLBA is een non-profit organisatie. Support ons om toekomstige Acadamy-edities te verbeteren. YLBA is ingeschreven bij KVK onder nummer: 77276507. Bekijk hier de Algemene Voorwaarden Doneren Stichting Young Lady Business Academy.

‘Dit is de eerste plek waar ik me zó snel thuis/comfortabel voelde.’
Farhad Askarzada


‘Met je hoofd boven het maaiveld uitsteken is iets positiefs.’
Pien Obbes


Verklein de afstand naar jong, vrouwelijk talent   

Een ander voordeel van sponsor worden, is dat het de afstand naar jong, vrouwelijk talent verkleint. Uw bedrijf krijgt makkelijker toegang tot de stijgende hoeveelheid ‘high potentials’ die zich bij jaarlijks bij YLBA aanmelden. Dit zorgt ervoor dat uw ambitie meer divers te worden niet langer alleen maar een ambitie is, maar gevolgd wordt door reële actie. Bijvoorbeeld: door vroegtijdig kennis te maken met onze talenten wordt het makkelijker hen te beoordelen en te bepalen of ze geschikt zijn om in uw bedrijf te gaan meedraaien. Zodoende verlaagt u de drempel naar een meer divers personeelsbestand.       

Help mee! 

Tot dusver is YLBA gefinancierd uit eigen middelen van de initiatiefnemer. Om de groei aan te kunnen en zodoende nóg meer impact te maken, hebben we de hulp van u en uw bedrijf hard nodig. Word daarom sponsor. En draag bij aan de ontwikkeling van de vrouwelijke leiders van morgen.

Wat voor steun zoekt YLBA

  • Het commitment van een serieuze corporate partner voor meerdere jaren (4 jaar), die diversiteit en inclusiviteit als kernwaarde heeft.
  • Het commitment bestaat sowieso uit een financiële jaarlijkse bijdrage van 10.000 euro aan de stichting  YLBA. Voor 2022 is het de ambitie naast de reeds 4 gecommitteerde corporates nog 2 tot 4 corporates bereid te vinden zich aan te sluiten als steungever van de YLBA. De corporates mogen geen directe concurrent van elkaar zijn, dus één bank, één accountancybureau en één verzekeraar, etcetera.
  • Het commitment kan verder bestaan uit inhoudelijke bijdragen van medewerkers, bijvoorbeeld door middel van ondersteuning bij selectie en/of het helpen jureren van pitches (entree, halve finale, finale).
  • Het commitment kan eveneens bestaan uit medewerkers die helpen bij mentoring en/of coaching van 1 of 2 YL’s, die ze 1 jaar onder hun hoede nemen, met 4 serieuze contactmomenten.
  • Ook kan het commitment bestaan uit het geven van masterclasses door aansprekende rolmodellen die carrière hebben gemaakt binnen een corporate.
  • Het commitment kan ook zijn het op de eigen locatie inspireren van een geselecteerde groep YL’s,  met het laten zien van cases of het geven van specifieke masterclasses als mogelijke onderdelen. Wederkerigheid is hierbij het kernwoord.
  • Omgekeerd kunnen YLBA alumni inspiratie bieden door op uw locatie evenementen te organiseren rond thema’s als ondernemerschap, duurzaamheid, migratie, vergrijzing, gelijkheid, etcetera. De dames zijn namelijk allemaal getraind in het geven van lezingen en media optredens.
  • Het commitment kan voor elke sponsor op maat worden ingevuld.
  • Onder het kopje sponsors wordt het logo van het steun verlenende bedrijf afgebeeld. https://www.ylba.nl/sponsors/

Meer informatie over sponsoring?

Neem dan contact op met Elske Doets via e.doets@ylba.nl of telefonisch via 06-24811615