Title Image

Omdat je geen bijrol wilt, maar een hoofdrol

Elske Doets Young Lady Business Academy

Doe mee! Lees hier alle details en belangrijke data
en meld je uiterlijk 30 oktober 2022 aan voor de 10e editie in de week van 21 t/m 25 november 2022 in het Erasmus Centre for Entrepreneurship! Wacht niet, want er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar.

YLBA

Droom je stiekem van een baan of carrière waarin je het verschil gaat maken? En een hoofdrol speelt in de toekomst? Hou dat vast! En geef niet toe aan mensen die jouw droom ‘te hoog gegrepen’ vinden of dat je ‘normaal’ moet doen. Juist om die negatieve sfeer rond de gedrevenheid van jonge vrouwen weg te blazen, is er de Elske Doets Young Lady Business Academy (YLBA).

Iedereen is welkom

Omdat motivatie onze allerbelangrijkste graadmeter is, zijn jonge vrouwen van alle schoolniveaus van harte welkom! Dus ook je als je nog op de middelbare school zit, ontvangen we je met groot enthousiasme.

Wij omarmen élk soort ambitie

Of je nu ondernemer wilt worden, een spraakmakende klimaatactivist of het verschil wilt maken in politiek, wetenschap of het corporate bedrijfsleven – het maakt niet uit. In al deze gevallen zien we jou graag tegemoet. Meer weten (en zien!) hoe ’t er bij ons aan toegaat? Bekijk onze video’s op YouTube.

Overwin je angst en schrijf je in

Vaak krijgen we te horen dat jonge vrouwen op het punt staan zich op te geven, maar op het laatste moment tóch terugschrikken. Omdat ze menen dat ze er nog niet klaar voor zijn; bepaalde vaardigheden of kennis missen, waardoor ze bang zijn ‘door de mand te vallen’. Alsjeblieft, laat je angst niet zegevieren! De YLBA gaat niet om wat je al kan of beheerst, maar om je (grootse) dromen de bereidheid (van elkaar) te leren en open te staan voor nieuwe kennis en ervaring. En je staat er niet alleen voor…  

Deelname kost je niets

Ook geld is bij ons gelukkig geen drempel. Ongeacht je financiële positie kun je meedoen. Aan YLBA-deelname zijn géén kosten verbonden.

Omringd door rolmodellen

Op de YLBA word je één week lang omringd door inspirerende rolmodellen die ooit – net als jij – een toekomstdroom hadden en eventuele tegenslag of tegenstand hebben overwonnen. Met hen aan boord heeft de Young Lady Business Academy bewezen jonge vrouwen over die cruciale drempel – toegeven dat je voor de top gaat en onbevreesd je passie gaat volgen – heen te kunnen helpen. Toppers als Mark Rutte, Lale Gül en Koningin Máxima hebben op diverse manieren al bijgedragen aan de YLBA.

Wij regelen het met je school

Ben jij een jonge vrouw van 15 t/m 24 jaar? En wil jij die reuzensprong maken naar een schitterende hoofdrol? Geef je dan nu op voor een van de komende edities van de Young Lady Business Academy. Wij regelen de toestemming met je school. Bekijk hier onder belangrijke data en de aanmeldprocedure.

Dit kun je winnen 

 • De winnaar krijgt een speciaal traineeship van 3 maanden in de Verenigde Staten, dat in samenwerking met de Netherland-America Foundation is ontwikkeld.
 • Verder is er een Get Started-beurs beschikbaar van het Erasmus Centre for Entrepreneurship alsook een speciale prijs, in samenwerking met de Hogeschool Utrecht, voor degene die het meest veelbelovend en vol innovatiekracht het eigen familiebedrijf overneemt.
 • Daarnaast ligt er voor twee Young Ladies een Brain Compass klaar; een neurowetenschappelijk gevalideerd ontwikkel assessment waarmee je inzicht krijgt in hoe je talenten verder te ontsluiten en in te zetten zijn.
 • Verder winnen de twee meest veelbelovende, startende ondernemers (in editie 9 en 10) een traject om tot een effectief en solide business plan te komen. Deze begeleiding wordt beschikbaar gesteld door Orange Mill.
 • Tot slot is er een intensief kennismakingstraject gereserveerd bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar je nieuwe contacten opdoet en de achterkant van het diplomatieke spel van nabij gaat meemaken. Deze laatste prijs is bedoeld voor de beste deelnemer, die een hoge overheidsfunctie (ministerschap, bijvoorbeeld) ambieert.

Aanmelden voor de Young Lady Business Academy? Dat doe je zo:

 1. Schrijf een persoonlijke motivatie + CV. Voeg ook een foto van jezelf toe. Omschrijf in minimaal 300 tot maximaal 500 woorden jouw professionele droom. Dit kan van alles zijn; van ondernemer, of Topvrouw in groot bedrijf in Nederland of elders in de wereld, tot minister. Droom en denk groot!
 2. De beste inzendingen / kandidates worden uitgenodigd voor het geven van een digitale (Teams) en waar mogelijk een fysieke pitch van 5 minuten met Elske Doets en een jury. Wij zullen dit digitaal doen en wij zullen na jouw pitch nog circa 10 minuten met je in gesprek gaan en vragen stellen.
 3. De beste ‘Young Ladies’ worden uitgenodigd om gedurende 1 week de Elske Doets Young Lady Business Academy te volgen.

Bekijk hier het programma en sprekers

Belangrijke Data editie 9 en 10.

Inschrijven uiterlijk op:
Editie 10: 30 oktober 2022

Pitch-rondes:
Editie 10: 4, 10 en 11 november 2022

Academy-week:
Editie 10: 21 november t/m 25 november 2022

Locatie Academy-week:
Erasmus Centre for Entrepreneurship

Finaledag YLBA:
Editie 9 en 10: 28 december 2022

Aanmelden Elske Doets Young Lady Business Academy


 • Drop files here or
  Accepted file types: doc, pdf, png, jpg.
  Maximaal 3 bestanden tot 5MB per bestand. Toegestane bestandstypen: doc, pdf, png, jpg.