Title Image

Omdat je geen bijrol wilt, maar een hoofdrol

Elske Doets Young Lady Business Academy

Doe mee! Lees hier alle details en belangrijke data
en meld je uiterlijk 29 mei 2022 aan voor de 9e editie in de week van 20 t/m 24 juni 2022 in het Erasmus Centre for Entrepreneurship! Wacht niet, want er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar.

YLBA

Droom je stiekem van een baan of carrière waarin je het verschil gaat maken? En een hoofdrol speelt in de toekomst? Hou dat vast! En geef niet toe aan mensen die jouw droom ‘te hoog gegrepen’ vinden of dat je ‘normaal’ moet doen. Juist om die negatieve sfeer rond de gedrevenheid van jonge vrouwen weg te blazen, is er de Elske Doets Young Lady Business Academy (YLBA).

Omdat motivatie onze allerbelangrijkste graadmeter is, zijn jonge vrouwen van alle schoolniveaus van harte welkom! Voor een goede impressie bekijk je onze video’s op YouTube.

Omringd door rolmodellen

Op de YLBA word je één week lang uitgedaagd jouw durf en talent in de schijnwerpers te zetten, omringd door inspirerende rolmodellen die dat al gedaan hebben. Volgens diverse deelneemsters maak je in vijf dagen Academy grotere sprongen dan op een reguliere school in een heel jaar. De Young Lady Business Academy heeft bewezen jonge vrouwen over die drempel – toegeven dat je voor de top gaat en onbevreesd je passie volgen – heen te kunnen helpen. Toppers als Mark Rutte, Neelie Kroes en Koningin Máxima hebben op diverse manieren al bijgedragen aan de YLBA.

Bouwen aan een mooiere samenleving

Wat de Academy extra inspirerend maakt, is de ‘pure energie’ die veel jonge vrouwen met zich meebrengen. Energie om niet alleen zelf de top te halen, maar met hun ambitie en ondernemingslust ook de samenleving mooier te maken: socialer, duurzamer, meer empathisch. ‘Die idealistische drijfveer vind ik fantastisch om te zien,’ zegt Elske.‘Ik geniet intens als ik merk dat jonge vrouwen zó vroeg al verder kijken dan hun eigen succes; écht een probleem willen oplossen. En bedrijven starten, die maatschappelijke impact hebben.’

Verder groeien met Elske

Bijzonder aan de YLBA is dat Elske je na een week niet zomaar ‘loslaat’, maar helpt bij het uitbreiden van je skills en netwerk. Vaak zorgt ze er ook voor dat het podium voor jou nóg vertrouwder gaat voelen, want regelmatig vraagt ze ex-YLBA-studenten een presentatie te geven. Of neemt ze hen mee naar radio (bijvoorbeeld Radio1) of tv (bijvoorbeeld DWDD). Ondanks haar drukke schema houdt Elske dus het hele jaar contact met alumni van de Academy om samen te sparren, verkennen en ontdekken. Ook met de rolmodellen blijft ze aan de slag, zodat die hun zichtbaarheid en effectiviteit nog verder verhogen.

Wij regelen het met je school

Ben jij een jonge vrouw van 15 t/m 24 jaar? En wil jij die reuzensprong maken naar een schitterende hoofdrol? Geef je dan nu op voor een van de komende edities van de Young Lady Business Academy. Wij regelen de toestemming met je school. Bekijk hier onder belangrijke data en de aanmeldprocedure.

Dit kun je winnen 

De winnaar krijgt een speciaal traineeship van 3 maanden in de Verenigde Staten, dat in samenwerking met de Netherland-America Foundation is ontwikkeld. Verder is er een Get Started-beurs beschikbaar van het Erasmus Centre for Entrepreneurship alsook een speciale prijs, in samenwerking met de Hogeschool Utrecht, voor degene die het meest veelbelovend en vol innovatiekracht het eigen familiebedrijf overneemt. Daarnaast is er voor twee Young Ladies (voor editie 7 en 8) een Brain Compass beschikbaar. Dit is een Neurowetenschappelijk gevalideerd ontwikkel assessment zodat je Inzicht krijgt hoe jouw natuurlijke talenten verder te ontsluiten en in te zetten zijn. Tot slot is er een intensief kennismakingstraject gereserveerd bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar je nieuwe contacten opdoet en de achterkant van het diplomatieke spel van nabij gaat meemaken. Deze laatste prijs is bedoeld voor de beste deelnemer, die een hoge overheidsfunctie (ministerschap, bijvoorbeeld) ambieert.

Aanmelden voor de Young Lady Business Academy? Dat doe je zo:

  1. Schrijf een persoonlijke motivatie + CV. Voeg ook een foto van jezelf toe. Omschrijf in minimaal 300 tot maximaal 500 woorden jouw professionele droom. Dit kan van alles zijn; van ondernemer, of Topvrouw in groot bedrijf in Nederland of elders in de wereld, tot minister. Droom en denk groot!
  2. De beste inzendingen / kandidates worden uitgenodigd voor het geven van een digitale (Teams) en waar mogelijk een fysieke pitch van 5 minuten met Elske Doets en een jury. Wij zullen dit digitaal doen en wij zullen na jouw pitch nog circa 10 minuten met je in gesprek gaan en vragen stellen.
  3. De beste ‘Young Ladies’ worden uitgenodigd om gedurende 1 week de Elske Doets Young Lady Business Academy te volgen.

Bekijk hier het programma en sprekers

Belangrijke Data editie 9.

Inschrijven uiterlijk op:
Editie 9.0: 29 mei 2022

Pitch-rondes:
Editie 9.0: 2, 3 en 10 juni 2022

Academy-week:
Editie 9.0: 20 juni t/m 24 juni 2022

Locatie Academy-week:
Erasmus Centre for Entrepreneurship

Finaledag YLBA:
Editie 9.0 en 10.0: 28 december 2022

Aanmelden Elske Doets Young Lady Business Academy


  • Drop files here or
    Accepted file types: doc, pdf, png, jpg.
    Maximaal 3 bestanden tot 5MB per bestand. Toegestane bestandstypen: doc, pdf, png, jpg.