Title Image

Hoofdrol willen, hoofdrol krijgen…

Elske Doets Young Lady Business Academy 5.0 en 6.0 in 2020

YLBA

Droom je stiekem van een baan of carrière waarin je het verschil gaat maken? En een hoofdrol speelt in de toekomst? Hou dat vast! En geef niet toe aan mensen die jouw droom ‘te hoog gegrepen’ vinden of dat je ‘normaal’ moet doen. Juist om die negatieve sfeer rond de gedrevenheid van jonge vrouwen weg te blazen, is er de Elske Doets Young Lady Business Academy.

Omringd door rolmodellen

Op de Academy word je één week lang uitgedaagd jouw durf en talent in de schijnwerpers te zetten, omringd door inspirerende rolmodellen die dat al gedaan hebben. Daarom maak je vaak grotere sprongen in vijf dagen Academy dan op een reguliere school in een heel jaar! De Young Lady Business Academy heeft bewezen jonge vrouwen over die drempel – toegeven dat je voor de top gaat en onbevreesd je passie volgen – heen te kunnen helpen. Toppers als Mark Rutte en Neelie Kroes geloven in de Academy en leverden al waardevolle bijdragen aan eerdere edities. Koningin Máxima bracht in 2018 zelfs een werkbezoek.

Het schema voor de Young Lady Business Academy 5.0 kun je hier vinden. In verband met de vele aanmeldingen voor YLBA 5.0 worden er dit jaar 2 edities gehouden – 6.0. Het schema voor Editie 6.0 in november 2020 vind je hier. (Download het schema)

Bouwen aan een mooiere samenleving

Wat de Academy extra inspirerend maakt, is de ‘pure energie’ die veel jonge vrouwen met zich meebrengen. Energie om niet alleen zelf de top te halen, maar met hun ambitie en ondernemingslust ook de samenleving mooier te maken: socialer, duurzamer, meer empathisch. ‘Die idealistische drijfveer vind ik fantastisch om te zien,’ zegt Elske.‘Ik geniet intens als ik merk dat jonge vrouwen zó vroeg al verder kijken dan hun eigen succes; écht een probleem willen oplossen. En bedrijven starten, die maatschappelijke impact hebben.’

Verder groeien met Elske

Bijzonder aan de Academy is dat Elske je na een week niet zomaar ‘loslaat’, maar helpt bij het uitbreiden van je netwerk, het starten van je bedrijf  en het binnenhalen van klanten. Vaak zorgt ze er ook voor dat het podium voor jou nóg vertrouwder gaat voelen, want regelmatig vraagt ze ex-Academy-studenten een presentatie te geven over hun ervaringen. Of neemt ze hen, zoals onlangs, mee naar radio (Radio1) of tv (DWDD). Ondanks haar drukke schema houdt Elske dus het hele jaar contact met alumni van de Academy om samen te sparren, verkennen en ontdekken. Ook met de rolmodellen blijft ze aan de slag, zodat die hun zichtbaarheid en effectiviteit nog verder verhogen.

Wij regelen het met je school

Ben jij een jonge vrouw van 15 t/m 24 jaar? En wil jij die reuzensprong maken naar een schitterende hoofdrol? Geef je dan geheel gratis op voor de 6e Academy, die van 23 t/m 27 november 2020 wordt gehouden op het Erasmus Centre for Entrepreneurship in Rotterdam. Wij regelen de toestemming met je school. Inschrijven kan tot en met donderdag 15 oktober.

Dit kun je winnen 

De winnaar krijgt een speciaal traineeship van 3 maanden in de Verenigde Staten, dat in samenwerking met de Netherland-America Foundation is ontwikkeld. Verder is er een Get Started-beurs beschikbaar van het Erasmus Centre for Entrepreneurship alsook een speciale prijs, in samenwerking met de Hogeschool Utrecht, voor degene die het meest veelbelovend en vol innovatiekracht het eigen familiebedrijf overneemt. Tot slot is er een intensief kennismakingstraject gereserveerd bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar je nieuwe contacten opdoet en de achterkant van het diplomatieke spel van nabij gaat meemaken. Deze laatste prijs is bedoeld voor de beste deelnemer, die een hoge overheidsfunctie (ministerschap, bijvoorbeeld) ambieert.

Aanmelden? Dat doe je zo:

  1. Schrijf een persoonlijke motivatie + CV. Voeg ook een foto van jezelf toe. Omschrijf in minimaal 300 tot maximaal 500 woorden jouw professionele droom. Dit kan van alles zijn; van ondernemer, of Topvrouw in groot bedrijf in Nederland of elders in de wereld, tot minister. Droom en denk groot! Inschrijven voor de 6e editie van de Elske Doets Young Lady Business Academy is mogelijk tot en met 15 oktober 2020.
  2. De beste inzendingen / kandidates worden uitgenodigd voor het geven van een Zoom / Skype pitch van 5 minuten met Elske Doets en een jury. Wij zullen dit digitaal doen en wij zullen na jouw pitch nog circa 10 minuten met je in gesprek gaan en vragen stellen. De pitches zullen plaatsvinden op donderdag 29 oktober 2020.
  3. De beste ‘Young Ladies’ worden uitgenodigd om gedurende 1 week de Elske Doets Young Lady Business Academy te volgen (deelname is geheel kosteloos). Kom je van ver? Dan regelen wij een gastgezin voor je.

Aanmelden Elske Doets Young Lady Business Academy


  • Drop files here or
    Accepted file types: doc, pdf, png, jpg.
    Maximaal 3 bestanden tot 5MB per bestand. Toegestane bestandstypen: doc, pdf, png, jpg.