Podcastserie ‘Klimmen zonder quotum’.

Podcastserie ‘Klimmen zonder quotum’.

Heeft ons land meer vrouwenquota nodig? Of (gewoon) meer vrouwen met lef die openlijk hun ambitie najagen? Zakenvrouw Elske Doets heeft er nimmer een geheim van gemaakt dat de hardnekkigste drempels voor vrouwen niet in het eindtraject zitten, maar in het begin.

Alle afleveringen van deze podcastserie vind je aan het einde van dit bericht.

Trailer: Podcastserie KLIMMEN ZONDER QUOTUM

In de podcastserie ‘Klimmen zonder quotum’ stelt Doets, oprichtster van de Young Lady Business Academy (YLBA) jonge vrouwen voor die een rolmodel voor hun generatie zijn. Juist door al in het begin het verschil te maken.

In ‘Klimmen zonder quotum’ stelt Elske Doets, Zakenvrouw van het Jaar 2017, in samenwerking met schrijver/journalist Hans van Willigenburg een jonge, veelbelovende generatie Young Ladies voor. Jonge vrouwen die het over een andere boeg gooien en zonder aarzeling durven uit te spreken ondernemer, minister of CEO te willen worden.

In korte, levendige vraaggesprekken wordt hen het hemd van het lijf gevraagd. Waar komt hun droom vandaan? Waarom zijn ze zo gedreven? Wat hebben ze, zo jong nog, al bereikt? En: waar hopen ze over een jaar te staan?

In acht afleveringen maak je niet alleen kennis met acht superinteressante, jonge vrouwen. Maar ook met hun denkwereld, hun doorzettingsvermogen en het gevoel ergens niet op je plaats te zijn.

Van dit ‘imposter syndrome’ heeft ook Isabella nog last en ze is vastberaden dit zelf te doorbreken. Isabella is een ambitieuze studente die graag mensen verbindt door het belang van goede communicatie voorop te stellen. ,,Ik denk dat ik ook wel een keertje het imposter syndrome de deur uit mag kicken. Dat je voelt alsof je ergens niet mag zijn of hoort te zijn.” Als je ze allemaal hebt afgeluisterd weet je zeker dat het vrouwenquotum hoogstens een minutieus deel van de oplossing is, en dat de ‘echte strijd’ door deze vrouwen wordt gevoerd – van onderop.

ALLE PODCAST AFLEVERINGEN