Mila maakt verschil met eigen webshop voor plasticvrije travelkits

Mila maakt verschil met eigen webshop voor plasticvrije travelkits

Voor haar medestudenten van de opleiding Webdesign aan het Grafisch Lyceum Utrecht, was het vak e-commerce afgelopen, maar v ging door met haar idee voor een webshop. Dankzij een zetje van onderneemster Elske Doets, schreef Mila zich in bij de Kamer van Koophandel. Travelicious was geboren: een webwinkel voor duurzame travelkits met plasticvrije verzorgingsproducten. 

“Ik houd van reizen. Overal waar ik kwam, verbaasde ik me over de hoeveelheid plastic die ik zag op straat, op het strand, in winkels. Daar wilde ik iets aan doen. Het is mijn generatie die een verschil moet maken. Zo kwam ik op het idee om een plasticvrije en duurzame travelkit op de markt te zetten,” vertelt Mila Duterloo (19). 

Zakenvrouw van het jaar
Op school kreeg Mila een folder van de Kamer van Koophandel over een informatiedag voor jonge ondernemers. Elske Doets, zakenvrouw van het jaar 2017 en directeur van Doets Reizen, hield een presentatie over haar Young Lady Business Academy. Mila was meteen enthousiast over dit netwerk van jonge vrouwelijke ondernemers en schreef zich in. “Je leert er hoe je een eigen bedrijf opzet. Gelukkig mocht ik aan dit netwerk deelnemen want de selectie is best streng.”

Plasticvrij hotel
Met Elske Doets heeft ze nog steeds contact. Inmiddels is Mila bezig met het plasticvrij maken van hotels via haar platform Plasticvrijhotel.nl. “De coronacrisis maakt het lastiger om binnen te komen. Elske geeft me tips hoe ik dat kan aanpakken. Zij heeft de beren die ik in het begin met Travelicious op de weg zag, verdreven. Ondernemen is gewoon DOEN, zegt Elske tegen mij.”

Naar China
Mila’s ambitie is om volgend jaar naar China te gaan om daar te gaan studeren aan een business school en de plastic soep in Azië aan te pakken. Travelicious wil ze met hulp van haar ouders en van vrienden voortzetten. “Het is heel druk op dit moment. Ik studeer Chinees, zit in mijn laatste jaar van Webdesign en loop vijf dagen stage op een marketingafdeling van een duurzame start-up. In de avonden en weekenden werk ik aan mijn bedrijven. Ik heb het ervoor over want ik wil de wereld plasticvrij te maken.”

Tips van een pro
Wil je net als Mila een eigen bedrijf beginnen? Dan heeft Mila een paar tips voor je.

  • Begin gewoon. Je bent jong en hebt niks te verliezen want je hebt geen vaste lasten die je moet betalen.
  • Ondernemen is een kwestie van doen. Lukt het niet, dan begin je opnieuw. Gun jezelf de tijd.
  • Negeer de mening van anderen. Geloof in je jezelf en in je eigen idee. Jíj hebt het bedacht dus jij weet wat goed voor je is.

Bron: ditismbo.nl