Luister naar Opleiden doe je samen. Een MBO Special van New Business Radio.

Luister naar Opleiden doe je samen. Een MBO Special van New Business Radio.

Martine Hauwert ging tijdens een nieuwe MBO Special op New Business Radio met vertegenwoordigers uit het onderwijs, bedrijfsleven en overheid in gesprek over thema’s als leven lang ontwikkelen, een sterke beroepsroute en het sociaal domein.

Het wordt steeds duidelijker dat het middelbaar beroepsonderwijs een cruciale rol speelt in de economie en in de samenleving. Verschillende thema’s die binnen het mbo spelen, zoals leven lang ontwikkelen, een sterke beroepsroute en het sociaal domein, zijn van belang voor de motor van Nederland. Het wordt steeds belangrijker voor de beroepsbevolking van Nederland om bij te blijven of om, zoals nu in tijdens van crisis, zich om óf bij te scholen. Daar speelt het mbo belangrijke rol bij.

Het bedrijfsleven is gebaat bij een sterke beroepsroute, waarin onderwijs en bedrijfsleven samen optrekken in het opleiden van mensen. Daarnaast is ook het sociaal domein nu meer dan ooit actueel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op duurzame wijze naar werk te begeleiden. Daarover ging Martine in gesprek met vertegenwoordigers uit het onderwijs, bedrijfsleven en overheid.

Te gast in de podcast waren: Elske Doets, directeur van Doets Reizen; Edo de Jaeger, voorzitter college van bestuur ROC van Amsterdam; John van der Vegt, voorzitter ROC van Twente; Michel Mol, eigenaar en directeur van Detamo, detacheerder in de technische sector en opleider van eigen personeel; Adnan Tekin, voorzitter MBO Raad; Rahma el Mouden, directeur en eigenaar van MAS Dienstverleners; en Mariska ten Heuw, wethouder Werk en Inkomen van de gemeente Hengelo.

New Business Radio maakt in samenwerking met de MBO Raad specials over het belang van mbo geschoold Nederland in de maatschappij. Zo hebben wij het al gehad over de staat van het onderwijs, Skills the Finals, oftewel de Nederlandse kampioenschappen vakwedstrijden, en de rol van mbo in het ondernemerschap.

Luister de afleveringen hier terug: