Title Image

Overzicht Masterclasses

Tijdens de YLBA doen we er alles aan om de rem op je talenten en ambities weg te halen. Je het lef te geven onverschrokken, dus zonder enige excuses, voor je ambities uit te komen. Die rem komt vaak vanuit je omgeving of (onbewust) verwachtingspatroon, maar soms ben je zèlf die rem. Bijvoorbeeld omdat je te perfectionistisch bent of bang om te falen. Of omdat er zoveel keuzemogelijkheden zijn dat je niet durft te kiezen. Met een diverse mix van 18 tot 20 rolmodellen gaan wij je helpen reuzestappen te maken in het bepalen van je richting. Je leert van inspirerende vrouwen én mannen hoe zij hun carrière succesvol hebben vormgegeven, maar ook van hun grootste leermomenten. Ieder uniek rolmodel helpt je daarnaast met een specifieke masterclass vanuit eigen vakgebied of algemene ervaring – met het ontwikkelen van cruciale skills die je écht helpen om je droom te bereiken.

Op deze pagina verschijnt (ongeveer 1 maand voorafgaand aan de Academy week) het programma van de eerstvolgende editie. Hoewel een aantal rolmodellen en masterclasses (bijna) iedere editie terugkeren, wordt het programma ook voorzien van ‘nieuwe’ rolmodellen – en daarmee telkens opnieuw uitgevonden. Om je een indicatie te geven van wat je ongeveer kunt verwachten vindt je tot die tijd een overzicht van het programma en de masterclasses van de laatste editie.

Programma & Tijden editie 12 

20 t/m 24 november 2023

Dotslash startup hub, eventspace

Europalaan 100, 3526 KS Utrecht

LIVE Masterclasses Academy week 

Een korte beschrijving van de vraag waarbij de betreffende Masterclass jou kan helpen.

Hoe zorg je dat een onderhandeling altijd met winst wordt afgesloten, zowel zakelijk als privé?
Blache Voorneman & Maarten van Rossum strategisch adviseurs van &FLUENCE, en adviseurs aan het Cambridge Onderhandelaars Instituut leren je vanuit positief gedachtengoed en bewezen strategie op een niet-invasieve manier de beste onderhandelaar in jezelf naar boven te halen.

Wat ‘zegt’ je lichaam als je voor een publiek staat?
Psycholoog Nancy Tromp neemt de ‘highlights’ over non-verbale communicatie met je door waardoor je met meer zelfvertrouwen en kennis jouw verhaal kunt overbrengen.

Laat jezelf zien! – Hoe maak je impact met een eigen stijl en voorkomen?
Imago deskundige Renée Koudstaal en auteur van het boek ‘Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent’ leert je tijdens haar masterclass hoe jij jezelf als jonge vrouw kan (en moet) laten zien door middel van een authentieke stijl. Renée zal uitleggen hoe je bouwt aan een ideale garderobe die jouw dagelijks leven makkelijker EN je verhaal sterker maakt. Met als basis ingrediënt: lef. 

Hoe vind je jouw unieke kerntalent?
Coach en opleider Antoinette Leerdam legt uit waarom het ‘kennen’ van je kerntalent richting geeft aan je carrière en hoe je deze concreet kunt krijgen.

Hoe zorg je dat jouw pitch maximale impact heeft en niet genegeerd kan worden?
Communicatiedeskundige Monique Badlou leert jou magisch communiceren voor elk publiek, zodat je verhaal maximale impact maakt.

Waarom is een sterk netwerk minstens zo belangrijk als je idee?
YLBA Alumna Laura Bas ( o.a. Public Speaker en voormalig Youth Gender Equality Ambassador bij de Verenigde Naties) leert je next-level netwerken.

Welke vragen zijn cruciaal en bieden je meer richting in je leven?  
Leiderschapscoach Lies Verburg neemt je in vogelvlucht mee langs de 5 vragen die cruciaal zijn in ieder mensenleven. Daarna kun je op afspraak 10 minuten met haar doorpraten in een coaching gesprek.

Hoe lukt het je uit je comfortzone te stappen – om daarna een reuzensprong te maken?
(Personal) Trainer en ‘natuurmens’ Atakan Tutum gaat jou letterlijk en figuurlijk in beweging brengen.

Hoe ruim je weerstand uit de weg, ook wanneer deze uit je directe omgeving komt?
Vida Asare wil president van Ghana worden en heeft op jonge leeftijd al veel weerstand moeten overwinnen. Zij deelt haar ervaring en was op YLBA 8.0 de meest impactvolle spreker.

Hoe krijg je die felbegeerde toppositie?
Diplomaat Jean-Pierre Kempeneers, en voormalig nationaal coördinator internationale functies en ambassadeur voor benoemingen van Nederlandse professionals bij de VN, Wereldbank en NAVO, laat je kennismaken met zijn beroepspraktijk. Wat maakt iemand speciaal of supergeschikt voor een impactvolle functie binnen organisaties of op (inter)nationaal niveau?

Hoe word je financieel onafhankelijk?
Chantal Korteweg, Diversity & Inclusion lead by ABN AMRO en een budgetcoach uit haar netwerk vertellen je er alles over.

Wat hebben ademhaling en bewijsdrang met elkaar te maken?
Yogaleraar Frances Roselaar leert je praktische tools waarmee je gedurende je dag een break kunt inbouwen om je lichaam terug te brengen in een staat van rust en waarom dit zo belangrijk is voor iedere ambitieuze vrouw.

Hoe maak je een succes van jouw bedrijf?
Professor Justin Jansen, Corporate Entrepreneurship aan Rotterdam School of Management, Erasmus University en ECE, leert je een bedrijf te beginnen – en te laten groeien.

Hoe zet je je brein in voor het bereiken van je doelen?
Breinexpert Daphne Feller leert je basisinzichten in de menselijke psyche en de werking van het brein zodat je beter kunt omgaan met vooroordelen die je over anderen, en jezelf hebt.

Hoe combineer je moederschap en carrière?
Elske heeft een schat aan ervaring in haar ondernemersreis en het leren combineren van gezinsleven en loopbaan. Daarnaast raakt ze issues omtrent leiderschap, netwerken en het verwerven van een passief inkomen aan.

Wat zijn do’s en dont’s van een authentiek leider?
Bas Blekkingh, docent aan Nijenrode University en expert in leiderschapsstijlen helpt je om een sterke mission statement te creëren vanuit ‘authenticiteit in plaats van ego’ waarmee jij een betere leider wordt.

Hoe ontwikkel je een winnaarsmentaliteit, ook wanneer je kiest voor een carrière in een ‘mannenwereld’
Nouchka Fontein, ex-topboxter en olympisch kampioen leert je waarom niet alleen talent, maar juist ook mentaliteit het verschil maakt in het bereiken van je carrièredoelen, in welke branche dan ook.

Hoe ga je als leider om met crisissituaties?
Elske Doets vertelt aan de hand van voorbeelden uit haar eigen carrière (o.a. 9/11 en de corona-pandemie) hoe je het hoofd koel houdt als leider in tijden van onrust.

Waarom kan social media een platform zijn dat je verder helpt met je onderneming of persoonlijke missie?
TikTok & Instagram fenomeen’ Sophia Meijer leert je waarom social media een van de beste marketingtools van dit moment is. Tijdens een interactieve workshop deelt ze best practices, de laatste trends en strategische tips die je op weg helpen wanneer je overweegt om social media in te zetten voor het bereiken van je professionele droom.

Hoe maak je positieve impact met eem onderneming of een baan?
Anne-Pleun van Eijsden – CEO en Founder van impactonderneming en B.-corp Paper on the Rocks neemt je mee in haar ondernemersreis, en leert je te ondernemen of te kiezen voor een carrière vanuit een persoonlijke missie die helpt om het verschil te maken.

Hoe ‘verkoop’ jij jezelf?
Oud-deelneemster Nicky Roodnat, succesvol onderneemster en eigenaar van Roodnat Telemarketing leert jou de basisskills van een succesvolle elevator pitch. Of dit nu gaat om jezelf te ‘verkopen’ in de zoektocht naar je eerste baan, een idee te pitchen, of het vermarkten van producten of diensten.

Meer informatie over profiel en achtergrond van de verschillende rolmodellen vind je op de ‘sprekerspagina’